Hlavní obsah

Vedení NHL oznámilo marketingovou spolupráci s Ligou mistrů

Zástupci zámořské NHL v pondělí ohlásili, že soutěž bude spolupracovat s nově vzniklou Hokejovu ligou mistrů v oblasti marketingu. „Vítáme možnost poskytnout naše odborné znalosti a zdroje, abychom pomohli v jejím raném rozvoji,“ nechal se slyšet v oficiálním prohlášení Mezinárodní hokejové federace IIHF komisař NHL Gary Bettman.

Článek

NHL se podílela v září na Victoria Cupu a následném přípravném turnaji ve švýcarském Bernu, kde se představili New York Rangers a dva kluby Ligy mistrů. Zástupci obou soutěží začali vést dialog o případné spolupráci v různých oblastech marketingu, který vyústil ve formu spolupráce.

Obě ligy souhlasily s přípravami na další ročník Victoria Cupu a vynaložení společného úsilí v rozšiřování hokeje v Severní Americe, Evropě a dalších koutech světa. „Velmi nás zaujal rozvoj Ligy mistrů. Věříme, že formát soutěže je založen velmi dobře a ku prospěchu rozvoje hokeje. Má v sobě velký potenciál úspěchu a budoucího rozšíření,“ řekl ke kooperaci komisař NHL Gary Bettman.

NHL by měla být silným partnerem

„IIHF a NHL vedou posledních patnáct let velmi prospěšnou spolupráci. Příkladem mohou být olympijské hry, Světový pohár, mistrovství světa a Victoria Cup. Se zvyšujícím se počtem mezinárodních klubů a zkušenostmi NHL z 90. let má marketingová spolupráce mezi LM a NHL velký potenciál,“ myslí si prezident IIHF René Fasel.

NHL by měla být silným partnerem. „Každý má v Evropě vůči ní velký respekt. Máme radost, že můžeme zahájit spolupráci a věříme, že evropský hokej bude těžit ze zkušeností NHL. Naším cílem je expandovat a rozvíjet v Evropě hokej na klubové úrovni a zámořská liga bude velmi důležitým partnerem,“ uvedl Craig Thompson, generální ředitel agentury Ovation Sports, která má na starosti management Ligy mistrů.

Liga mistrů  v současnosti hraje 12 týmů a běží od 8. října do února. Soutěž funguje pod záštitou IIHF. V příští sezóně by federace ráda rozšířila svou základnu do dvaadvaceti zemí starého kontinetu. Česká extraliga má v soutěži dvojnásobné zastoupení v podobě Slavie Praha a HC Mountfield České Budějovice. Zatímco Pražané mají postup do semifinále na dosah, Jihočeši již naději ztratili.

Reklama