Hlavní obsah

Rozsíval bojuje o angažmá v Rangers, popravil Krále dvěma góly

Obránce Michal Rozsíval chce zřejmě v NHL zahnat spekulace o odchodu z týmu New Yorku Rangers, a tak ve středu vytáhl ze svého zásobníku dva přesné zásahy, kterými zařídil vítězství 3:2. V Los Angeles se nejprve úspěšně ujal trestného střílení. „Pořádně jsem se soustředil, aby mi blafák vyšel,“ prozradil Rozsíval, jenž si druhou trefu nechal do prodloužení, kdy rozhodl duel přesnou dělovkou.

Článek

Před týdnem se objevily spekulace a možné výměně českého obránce do Dallasu. Fámy by mohly rozplynout poté, co se Rozsíval ve středu dvakrát trefil do sítě Los Angeles. Přestože dvěma góly zajistil vítězství Rangers, zůstal urostlý bek skromný. „Stevie (Valiquette) chytal skutečně famózně,“ pochválil brankáře Jezdců Rozsíval, jenž měl na svém kontě před středečním duelem -12 záporných bodů. Statistiky si po duelu v Staples Center lehce vylepšil. „Hlavně náš brankář byl tím důvodem, že jsme vyhráli,“ vysekl znovu poklonu český zadák jednatřicetiletému Kanaďanovi.

Rozsíval nejprve ve třinácté minutě poslal Rangers do vedení díky proměněné penaltě a v nastaveném čase zajistil přesnou dělovkou výhru. „Myslel jsem, že rozhodčí jejich hráče vyloučí a budeme hrát přesilovku pět proti třem, neměl jsem tušení, že chce nařídit trestné střílení,“ přiblížil dění před první brankou. Samostatného nájezdu se ujal rodák z Vlašimi na výbornou. „Nájezdy jsem dříve nejezdil,“ upozornil.

Přestože tolik zkušeností s penaltami neměl, bekhendový blafák se Rozsívalovi vydařil. „Bylo to velmi rychlé, soustředil jsem se, abych jel přímo po středu a udělal blafák do bekhendu,“ uvedl k vedoucímu gólu pro agenturu AP třicetiletý bek. „Nájezdy se nejezdí každý zápas a už vůbec je nejezdí obránci,“ neskrýval překvapení bývalý hráč Pittsburghu, jenž si letos do statistik připsal čtvrtý gól, dohromady má tak 16 kanadských bodů (4+12).

V čase 63:41 rozvlnil Rozsíval síť za brankářem Králů LaBarberou podruhé a ukončil zápas. Jeho dělovka z první, těsně od modré čáry, vymetla pavučiny v domácí svatyni. „Jsme frustrováni, je škoda, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce,“ litoval pro LA Times domácí útočník Anze Kopitar, který se podílel přihrávkou na úvodním gólu Los Angeles.

Reklama