Hlavní obsah

Hudler pomohl Detroitu v zápase pod širým nebem třemi body k výhře

CHICAGO/PRAHA

Český útočník Detroitu Red Wings Jiří Hudler pomohl dvěma brankami a jednou asistencí k výhře nad Chicagem 6:4. Gól a dvě přihrávky zaznamenal Martin Havlát z Chicaga. Zápas, jemuž přihlíželo přes 40 tisíc diváků, se odehrál na baseballovém stadiónu Wrigley Field v Chicagu.

Článek

Domácí Chicago přitom vstoupilo do utkání mnohem lépe. V přesilové hře otevřel skóre zápasu Versteeg, jemuž na gól přihrával Havlát. Český útočník v dresu Blackhawks ve 13. minutě využil další početní výhodu a gólem poslal domácí do vedení 2:1. Chicagu patřila první třetina, na 3:1 pro domácí zvyšoval v poslední minutě první části Eager. Druhou asistenci si připsal Havlát.

K obratu v utkání zavelel Jiří Hudler, který nejdříve snížil po dorážce a ve 33. minutě stav zápasu vyrovnal. O tom, že půjdou Rudá křídla do kabin s jednobrankovým vedením v zádech, rozhodl Pavel Dacjuk, jenž proměnil své sólo.

O svém vítězství rozhodli hokejisté Detroitu ve čtvrté minutě poslední části. Po Hudlerově asistenci se nejdříve prosadil Brian Rafalski a ve stejné minutě zvyšoval již na 6:3 Lebda. Dva góly ve své síti během jediné minuty vyhnaly brankáře Cristobala Hueta z branky, jeho místo zaujal Nikolaj Chabibulin. Ruský brankář už sice žádnou branku neinkasoval, Chicagu však jeho výkon nestačil. Na 4:6 snižoval v poslední minutě Keith.

Chicago - Detroit 4:6 (3:1, 0:3, 1:2)
Branky: 4. Versteeg (Havlát), 13. Havlát, 20. Eager (Havlát), 60. Keith - 22. a 33. Hudler, 10. Samuelsson, 38. Dacjuk, 44. Rafalski (Hudler), 44. Lebda. Střely na branku: 37:43. Diváci: 40 818.

Reklama

Související témata: