Hlavní obsah

Kovalčuk se stal místo odchodu z Atlanty jejím novým kapitánem

ATLANTA

Ruský útočník Ilja Kovalčuk byl jmenován novým kapitánem hokejistů Atlanty v zámořské NHL. Stalo se tak jen několik týdnů poté, co byl pětadvacetiletý kanonýr předmětem přestupových spekulací. Vedení Thrashers dalo v první polovině sezóny přednost variantě s více alternujícími kapitány, o změně informoval generální manažer klubu Don Waddell.

Článek

Kovalčuk, který nosil "áčko" na dresu nejen v tomto ročníku, ale také v předchozích dvou sezónách, se tak stal sedmým kapitánem v historii klubu a teprve pátým v Rusku narozeným hráčem, jemuž se této pocty v celé soutěži dostalo. Vedle něho byli kapitány už pouze Alexej Žamnov, Pavel Bure, Alexej Jašin a Alexander Mogilnyj.

"Ilja si zaslouží mít ještě větší vůdcovskou roli v týmu. Dorostl do této role jako člen organizace Thrashers, kde hraje již více než šest sezón," zdůvodnil Waddell rozhodnutí klubu zvolit jedničku draftu 2001 novým kapitánem.

Rodák z Tveru se stihl výrazně zapsat do krátké historie klubu. Vede totiž historické tabulky v počtu odehraných zápasů i nasbíraných bodů (shodně 509), v nastřílených gólech (270), asistencích (239), vítězných brankách (33) i trefách v přesilových hrách (98). V této sezóně si v 43 zápasech připsal 43 bodů za 16 branek a 27 asistencí.

Reklama

Související témata: