Hlavní obsah

Spekulace o výměně Lecavaliera jsou ohavné, zlobí se vedení Tampy

Dohady týkající se odchodu hvězdného forvarda Tampy Bay Vincenta Lecavaliera do jiného klubu NHL utnul generální manažer Lightning Brian Lawton. „Nikdo mi z Montrealu nevolal,“ reagoval Lawton na spekulace ohledně výměny osmadvacetiletého hokejisty do kanadského celku za Tomáše Plekance, Chrise Higginse, Joshe Gorgese a několik pozic na draftu.

Foto: Česká sportovní

Kapitán Tampy Vincent Lecavalier (vpravo) na tréninku

Článek

„Zprávy o možném přestupu Lecavaliera jsou ohavné, falešné a vůči Vinnymu sprosté,“ rozlítil se Lawton v pondělí pro St. Petersburg Times. „Kdybychom se rozhodli vyměnit hráče takového formátu, pak bych se s ním setkal a z očí do očí bych mu řekl, jak se situace má. Nic takového se nikdy nestalo,“ uvedl na pravou míru funkcionář Blesků.

V jiných médiích se však Lawton podle kanadské stanice TSN nechal slyšet, že žádný hráč není nedotknutelný, tedy ani hvězda Lecavalier. Kanadskému hokejistovi od července začne běžet smlouva na jedenáct let, která mu vynese přes 80 miliónu amerických dolarů. „Podle mého názoru bude Vinny součástí našeho kádru i na konci sezóny,“ uvedl na rovinu Lawton pro The Tampa Bay Online.

„Byl jsem šokován, když jsem si přečetl takové nepravdivé informace,“ pokračoval Lawton. „V podstatě se jedná o poctu hráči, když se o něj všichni tak zajímají,“ snažil se odlehčit téma generální manažer Lightning. Manažeři však nikdy neříkají nikdy a pokud byl vytrejdován Wayne Gretzky, proč by nemohl být také Lecavalier?

Osmadvacetiletý útočník Tampy navíc pochází z rodiny skalních fanoušků Canadiens a od malička fandil ´Habs´. „Miluji Montreal, nikdy jsem to nepopíral,“ citovala Lecavalierova slova TSN. „Já i má rodina pocházíme z Montrealu, stejně tak i moji přátelé,“ potvrdil. „Chápu tedy možné spekulace o odchodu,“ řekl.

Do 1. července není výměna v jeho rukách

Druhý nejproduktivnější hokejista Lightning v letošní sezóně je však velký profesionál a chápe, že výměna není v jeho rukách. Tedy aspoň do 1. července, kdy nabude platnosti klauzule ve smlouvě, která mu zaručuje, že nesmí být vyměněn do jiného mužstva bez svého souhlasu.

„Takových spekulací už jsem za svou kariéru slyšel,“ smál se autor osmatřiceti kanadských bodů (17+21). „Za Tampu hraji hrozně rád a jsem loajální osoba,“ ubezpečil Lecavalier fanoušky floridského klubu, kteří však nemají příliš důvodů k radosti. Tampa je pátým nejhorším celkem NHL, ve Východní konferenci ji patří 12. místo.

Reklama

Související témata: