Hlavní obsah

Máme finanční problémy, smutní kouč Phoenixu Gretzky

Finanční krize už citelně dopadá i na hokejové kluby v NHL. Problémy přiznal trenér Phoenixu Wayne Gretzky, když uvedl, že by jeho klub potřeboval finanční podporu. Vedení hledá investora, který by klubu z Arizony v době krize pomohl. „Není žádným tajmestvím, že hledáme nové partnery,“ nechal se slyšet Gretzky.

Článek

„Majitel klubu pan Moyes dělá, co může,“ ubezpečil Gretzky v rozhovoru pro Globe and Mail. „Jedná s městem a dalšími možnými partnery a investory,“ citovala kanadská stanice TSN slova hokejové legendy na lavičce Coyotes. „Naším úkolem je hrát co nejlépe,“ dodal "The Great One".

Deník Globe informoval, že by mužstvo z Phoenixu mohlo ztratit sponzory a tím i částku kolem 45 miliónů amerických dolarů. Majitel klubu Moyes vzhledem k této nepříjemné skutečnosti začal jednat o úpravě pronájmu Jobing.com arény. Podle analytika Espn Scotta Burnsidea měli Kojoti problémy již minulou sezónu, když přišli o pětadvacet procent příjmu poté, co nesplnili své závazky.

Gretzkyho svěřenci se po 45 zápasech nachází na páté příčce Západní konference s devětačtyřiceti body stejně jako Vancouver a Anaheim. V posledních deseti utkáních mají aktivní bilanci šesti výher a čtyř porážek. Největší radost dělá sedmačtyřicetiletému trenérovi útočník Shane Doan, jenž je s 44 body (18+26) nejproduktivnjěším hráčem mužstva.

Reklama

Související témata: