Hlavní obsah

Příští sezóna hokejové NHL v Praze nezačne

Příští ročník hokejové NHL nebude zahájen v Praze a hokejoví fanoušci v Česku si po dvou říjnových duelech mezi New Yorkem Rangers a Tampu Bay budou muset na návrat slavné soutěže počkat. Společnost Česká sportovní, která projekt zajišťovala v této sezóně, se bude soustředit na získání atraktivního zápasu zámořské soutěže na startu další sezony 2010/11. Informoval o tom mluvčí České sportovní Karel Tejkal.

Foto: Česká sportovní

Hokejová O2 Arena letos start NHL neuvidí

Článek

V tomto roce by měla NHL začít zápasy v Helsinkách a Stockholmu.

"Po půlročních jednáních jsme se dohodli se zástupci NHL, ze nevyužijeme nabídku odehrát úvodní utkaní v ročníku 2009/10 v Praze. V tuto chvíli jednáme o roce 2010," řekl ČTK Tejkal. "Jedním z důvodů je rostoucí kurz dolaru a také skutečnost, že se bude Česká sportovní soustředit na jiné akce, kterými jsou Davis Cup, Fed Cup, halová atletika a jeden další projekt na konci roku," dodal.

Premiérově se NHL představila na české půdě v O2 Areně 4. a 5. října. Návrat zámořské ligy do Prahy připustil při premiérovém přestavení prestižní soutěže v Česku komisionář NHL Gary Bettman a také Miroslav Černošek, majitel společnosti Česká sportovní. Spekulovalo se, že by zde mohly v nadcházející sezóně hrát Florida a Chicago. "Těch spekulací bylo více. My jsme jednali se zástupci NHL, nikoliv s kluby. Nebylo to tentokrát z naší strany tak, že bychom chtěli vyloženě nějaký klub jako v případě New York Rangers," navázal Tejkal k jednáním, které se nakonec společnost rozhodla nerealizovat do konce.

Pro sezónu 2010/11 by zájem byl

Pro další sezónu 2010/11 by Česká sportovní opět chtěla NHL s atraktivním týmem. "NHL už se v Praze jednou hrála, proto bychom chtěli něco nového, takže opět nějaký slavný klub. Nebo nějakou českou či světovou hvězdu," podotkl Tejkal. Podle informací zámořských médií by se mohla Florida s Chicagem představit v Helsinkách a ve Stockholmu poté Detroit se St. Louis. Do Evropy prý měly zamířit podle původních předpokladů také San Jose s Calgary.

V Evropě se hrála NHL poprvé v roce 2007, kdy sezonu odstartovaly v Londýně dva duely Anaheimu s Los Angeles. Loni se vedle Prahy hrálo i ve Stockholmu, kde se představily Pittsburgh s Ottawou. Mimo Severní Ameriku se zámořská soutěž vydala už v letech 1997, 1998 a 2000, kdy byla k vidění v Tokiu.

Reklama

Související témata: