Hlavní obsah

Gáborík nejspíš začne sezónu v Trenčíně

Marián Gáborík, slovenský hokejový reprezentant a útočník celku zámořské NHL Minnesota Wild, dosud nepodepsal s klubem novou smlouvu a ze svých finančních požadavků nehodlá slevit. Raději odehraje sezonu doma na Slovensku v dresu Dukly Trenčín.

Foto: ČTK

Gáborík v dresu Minnesoty

Článek

"Moje podmínky jsme jasně stanovili a nehodlám z nich ustoupit. Chci být ohodnocen tak, jak si myslím, že by to mělo být. Moje představy a názory klubu jsou zatím velice rozdílné. Management Minnesoty si musí uvědomit, že požaduji adekvátní ohodnocení," řekl Gáborík, kterého vedení Wild nepozvalo do přípravného kempu v Minneapolisu.

"Z požadavků neslevím, i kdybych měl celou sezonu odehrát za Duklu Trenčín. Vůbec by mi to nepřekáželo. S pojištěním problémy nebudou, protože mám vlastní pojistku," vysvětlil. Podle pravidel NHL může hráč bez smlouvy s klubem NHL odehrát v mateřském klubu devět zápasů před začátkem NHL.

Po třech letech v NHL si Gáborík v zámoří vydělal i s bonusy kolem deseti milionů dolarů, v poslední sezóně jeho plat činil 3,4 miliony dolarů. Nový kontrakt by měl znít na několik let a měl by mu zabezpečit minimálně dvojnásobek dosavadního příjmu. Podle odhadů by měla nová smlouva znít na čtyři až pět milionů dolarů ročně.

"Lepší je mít dobrý tým než dobrého hráče"

Minulý týden podepsal novou smlouvu Brad Richards v Tampě za 9,25 milionu dolarů na tři roky. Walsh přitom argumentuje tím, že Gáborík je mnohem lepší než Richards. Křídlo Minnesoty dosáhlo v posledním play off 17 bodů v 18 zápasech, zatímco Richards měl v 11 zápasech pouze pět asistencí. V konečném bodování play off patřilo slovenskému střelci třetí místo. "V hokejovém průmyslu není osoba, která by mohla tvrdit, že Richards je pro Tampu užitečnější než Marian pro Minnesotu," srovnává oba hráče Gáboríkův agent Alan Walsh.

Gáborík má vůbec za sebou excelentní sezonu. V základní části byl s 65 body nejproduktivnějším hráčem Minnesoty a jako první hráč v historii klubu byl vybrán do únorového Utkání All Star. Jeho kvality nezpochybňuje ani generální manažer Minnesoty Doug Risebrough: "V Marianově případu není pochyb o tom, že má potenciál být výborným hráčem. Ale platí to, co tvrdím neustále: raději než dobrého hráče budu mít dobrý tým."

Reklama