Hlavní obsah

Velké překvapení v loterii draftu NHL! Kdo se stal jedničkou výběru?

New York/Praha

V Detroitu už se nemohli dočkat, dělali si naděje na možnost prvního výběru z letošních talentů, jenže v loterii draftu NHL 2020 ostrouhali. Pozice jedničky při výběru se nedočkala ani Ottawa. Kdo si tedy bude moci vybrat jedničku letošního draftu, jejímž horkým favoritem je kanadský útočník Alexis Lafreniere z Rimouski z QMJHL?

Foto: Sport.cz

Předpokládaná jednička letošního draftu Alexis Lafreniere. Kam zamíří?

Článek

Páteční loterie rozhodla o tom, který z celků bude mít právo první volby, tedy ne ještě tak úplně. Loterie zatím rozhodla o tom, že jedničku letošního draftu NHL si vybere jeden z osmi klubů, který vypadne z předkola bojů o Stanleyův pohár. Zcela jasno bude až po odehrání kvalifikace a druhém losování.

Kvalifikační kolo si zahraje šestnáct týmů NHL - Arizona, Calgary, Carolina, Chicago, Columbus, Edmonton, Florida, Minesota, Montreal, New York Islanders, Rangers, Nashville, Pittsburgh, Toronto, Vancouver a Winnipeg, které budou mít shodnou šanci 12,5 % získat mladého útočníka, od kterého se čeká, že díky svému talentu dokáže změnit tvář celého mužstva.

Dost netradiční loterii výhrál tým, který nesl označení písmenem E a 2,5% šanci na úspěch. Jako druhý v pořadí bude moci vybírat tým Los Angeles Kings a jako třetí Ottawa. Natěšený Detroit skončil na pomyslené bramborové pozici, i když měl jako nejhorší celek po nedohrané základní části šanci 18,5 % na volbu jedničky. Další pořadí se určovalo podle procentuálního bodového zisku ze základní části NHL.

Draft NHL se měl podle původního plánu uskutečnit již tento víkend v Montrealu, ale koronavirová pandemie jej odložila na neurčito. Jisté je jen to, že se uskuteční až po odehrání play-off, jehož začátek není znám. Přípravné kempy by měly začít 10. července.

Výsledky loterie draftu NHL 2020
1. zatím neznámý tým z předkola
2. Los Angeles Kings
3. Ottawa Senators
4. Detroit Red Wings
5. Ottawa Senators
6. Anaheim Ducks
7. New Jersey Devils
8. Buffalo Sabres

Reklama

Související témata: