Hlavní obsah

Hokejisté Anaheimu vyhráli v Detroitu až gólem v 3. prodloužení

NEW YORK

Hokejisté Anaheimu a Caroliny v neděli vyrovnali stav sérií 2. kola play-off NHL s Detroitem, resp. Bostonem na 1:1 na zápasy. Kačeři ve velké bitvě zvítězili v Detroitu 4:3 až gólem v třetím prodloužení, Carolina vyhrála na ledě Bostonu 3:0.

Článek

Marchant ukončil hokejový maratón v Detroitu po nenápadné akci, když zavezl puk do útočného pásma a zápěstím vystřelil přes clonícího spoluhráče Roba Niedermayera. Gólman Detroitu Chris Osgood zareagoval pozdě a kotouč skončil za jeho zády. Šťastný střelec věnoval gól své matce. "S tátou se přijeli podívat na zápas až z Buffala a já mamce před utkáním slíbil, že pro ni vstřelím gól. Jsem rád, že jsem to splnil," radoval se Marchant.

Pro pětatřicetiletého veterána to byl první gól v letošním play-off. "A v prodloužení jsem se v play-off trefil teprve podruhé v kariéře," vzpomněl si Marchant, který poprvé ukončil zápas ve vyřazovacích bojích v roce 1997 ještě v dresu Edmontonu. "Není moc utkání, která by rozhodla moje hokejka. Je to opravdu neuvěřitelný pocit," dodal Marchant.

Další hvězdou střetnutí, které trvalo čtyři hodiny a dvaadvacet minut hrubého času, se stal brankář hostů Jonas Hiller, který si připsal 59 úspěšných zákroků, z toho 29 v prodloužení. "Chytal dobře, ale myslím, že jsme nebyli dost důrazní a tolik jsme ho neprověřili," postěžoval si trenér Red Wings Mike Babcock.

Prodloužení v zápasech Detroitu s Anaheimem není v play-off výjimečnou záležitostí. Z dvaceti vzájemných duelů se nerozhodlo v základní hrací době hned osm. Do třetího prodloužení dospělo utkání obou celků už potřetí.

Ward pomohl Carolině 36 zákroky

Hurricanes rozhodli o vítězství v Bostonu dvěma góly v průběhu druhé třetiny. Skóre otevřel v 23. minutě Joe Corvo, druhou branku přidal o pět minut později ve vlastním oslabení Matt Cullen. Definitivní podobu výsledku pak dal v poslední minutě třetí třetiny trefou do prázdné brány při power-play Eric Staal.

Carolina už počtvrté v letošním play-off dokázala vyhrát zápas po předchozí porážce. Hurricanes zcela zapomněli na páteční nepovedený výkon a prohru 1:4 v úvodním duelu série. "Byli jsme mnohem lepší na puku, zvlášť v rozích a před brankou," pochvaloval si trenér Paul Maurice. "Myslím, že jsme dnes udělali pro výhru maximum, tvrdě jsme o ni bojovali," poznamenal Eric Staal.

Výraznou měrou se o triumf Caroliny zasloužil brankář Cam Ward, který zneškodnil všech 36 střel a počtvrté v kariéře vychytal v play-off čisté konto. Nejvíc svůj tým podržel v třetí třetině, kdy čelil 16 střelám.

"Předvedl několik skvělých zákroků, jen díky němu si soupeř tak dlouho dokázal udržet vedení 2:0," zdůraznil kanonýr Bostonu Michael Ryder, jehož tým si připsal první prohru v letošním play-off. "Nedá se nic dělat. Asi nikdo nečeká, že v play-off vyhraje všechny zápasy. Porážky k němu patří. Tahle je naše první, nemá cenu klesat na mysli. Musíme se připravit na dva zápasy v Carolině, alespoň jeden vyhrát a získat zpět výhodu domácího prostředí," doplnil Ryder.

Play-off NHL - 2. kolo
Východní konference
Boston - Carolina 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky: 23. Corvo, 28. Cullen, 60. E. Staal. Zásahy brankářů: Thomas 24/22 - Ward 36/36. Diváci: 17 565. Hvězdy zápasu: Ward, Cole, LaRose (všichni CAR). Stav série: 1:1.
Západní konference
Detroit - Anaheim 3:4 v třetím prodloužení (2:2, 0:1, 1:0 - 0:0, 0:0, 0:1)
Branky: 7. Stuart (Hudler), 14. Samuelsson, 46. Franzén - 9. Getzlaf, 9. Pronger, 25. R. Carter, 102. Marchant. Zásahy brankářů: Osgood 46/42 - Hiller 62/59. Diváci: 20 066. Hvězdy zápasu: Hiller (ANA), Franzén (DET), Pronger (ANA). Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: