Hlavní obsah

Jágr nemá v zámoří bydlení ani dívku

PRAHA/WASHINGTON

Jaromír Jágr stihne před víkendovým zahájením kempu Washingtonu jen kratičký soukromý trénink na ledě v americké metropoli a doufá, že mu hokej pomůže zbavit se osobních starostí. Zašel si do pravoslavného kostela a prohlásil, že příští týdny pro něj budou moc těžké.

Foto: ČTK/Michal Doležal

Jaromír Jágr ještě s přítelkyní Andreou Verešovou

Článek

Náladu mu kazí evidentně končící vztah se slovenskou přítelkyní Andreou Verešovou. "Nejspíš bude v Americe sám. Jarda Jágr je hodně citlivý kluk a musí se s celou věcí srovnat," připustil dobrý přítel hokejisty Lubomír Rys. Jágr i Verešová už v poslední době cítili, že si přestávají rozumět a vztah na dálku dostával stále větší trhliny.

Navíc 31letý útočník zatím přebývá v hotelu, protože kvůli starostem s partnerkou si nestihl obstarat byt. "Dům u zálivu, kde jsem prožil minulou sezónu, jeho majitel prodal a nové bydlení zatím nemám, i když jsem chtěl něco poblíž tréninkové haly," říkal Jágr už koncem srpna. "Také proto zůstával co nejdéle doma a zatím s ním nejela ani máma," doplnil Rys.

Leonsis dává poslední šanci

Jágra čeká už čtrnáctá zámořská sezóna a sám dost dobře netuší, co jej může potkat. Od spoluhráče z klubu Langa získal zprávy, že majitel Washingtonu Ted Leonsis dává stávajícímu mužstvu poslední šance, a když se Capitals nechytnou, celé mužstvo rozprodá.

"Jsem zvědavý, co se bude ve Washingtonu dít. Podařilo se mi zhubnout, jak si přál klub, mám teď asi 102 kilo. Ubyly tuky, snad nešla pryč i svalová hmota," usmíval se před dvěma týdny při zakončení soustředění Jágr teamu.

Soustředění dodalo sebevědomí

"Společná příprava s kluky v Kravařích mi dodala sebevědomí, chci se znovu vrátit do pozice nejlepšího světového hráče. Třeba mi všechny privátní starosti pomůžou alespoň v hokeji," říkal už při srpnové návštěvě Moskvy, tehdy ale rozepře s přítelkyní nebyly ještě zdaleka tak ostré.

Jágra nedoprovázel za oceán ani kondiční trenér Marian Jelínek, ale hokejista stoprocentně věří, že pokud ho bude nutně potřebovat, hned druhý den se jeho přítel a nynější asistent kouče u reprezentace do 20 let, objeví ve Washingtonu.

Reklama

Související témata: