Hlavní obsah

Hvězda NHL vystartovala na novináře: Co jsi o mně napsal, bylo neetické

Toronto/Praha

Musel se smířit s porážkou v prvním utkání série kvalifikace play off NHL od Columbusu, přesto měl hvězdný hokejový útočník Toronta Auston Matthews na srdci ještě jednu věc, kterou si na pozápasové tiskové videokonferenci nechtěl nechat pro sebe. Jednička draftu roku 2016 zkritizovala novináře Stevea Simmonse z deníku Toronto Sun.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Útočník Toronta Auston Matthews.

Článek

Ten se Matthewse po prohře 0:2 s Blue Jackets zeptal na jeho názor na důraznou hru Columbusu. Dvaadvacetiletý centr se však na úvod své odpovědi vrátil k situaci z 19. června, kdy reportér veřejně informoval, že americký hokejista měl pozitivní test na covid-19.

„V první řadě si myslím, že je nešťastné, že v tomto okamžiku dostávám otázku právě od tebe, Steve. Ale chci říct, že jsem skutečně neoceňoval ten článek, co jsi o mně napsal. Myslím, že to bylo neetické, pokud mám být upřímný," prohlásil Matthews.

Simmons na jeho výtku následně zareagoval prostřednictvím svého Twitteru. „Nemám problém s tím, co Auston Matthews řekl. On není novinář. Je profesionální sportovec. Pokud bychom nebyli v této covidové situaci, jsem si jistý, že bychom si o tom popovídali už mnohem dřív tváří v tvář," napsal kanadský žurnalista.

Simmons o pozitivním testu na covid-19 informoval 19. června s tím, že Matthews je doma v Arizoně v karanténě. Maple Leafs tehdy zareagovali, že zdravotní stav hráčů je jejich soukromou záležitostí a dál se k celé situaci nevyjadřovali. Matthews svůj pozitivní test na covid-19 potvrdil o několik týdnů později.

Reklama

Související témata: