Hlavní obsah

Colorado - Arizona 3:2Colorado opět vyhrálo, ale bez Francouze. České trio z Washingtonu blízko vyřazení

panČTK
Aktualizováno

Hokejisté Colorada vyhráli i druhý zápas prvního kola play off NHL. Nad Arizonou zvítězili 3:2 také díky 30 úspěšným zákrokům brankáře Philippa Grubauera, který dostal znovu přednost před Pavlem Francouzem. Německý gólman byl vyhlášen první hvězdou utkání. Dva zápasy od vyřazení jsou po další porážce s Islanders hokejisté Washingtonu, včetně Čechů Vrány, Kempného a Vaněčka. Jasnou výhru 5:0 nad Philadelphií slaví hokejisté Montrealu, kteří tak srovnali sérii na 1:1.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Hokejisté Colorada se radují z branky

Článek

Colorado dvakrát ztratilo jednobrankové vedení. Vítězství mu zajistil necelé tři minuty před koncem švédský útočník André Burakovsky.

Třetí zápas série v edmontonské "bublině" se bude hrát v sobotu.

Voráčkův tým bez šance

Vyrovnaná je naopak série Philadelphie proti Montrealu. Druhý zápas ovládli hokejisté Canadiens, když zvítězili jasně 5:0. Na výhru kanadský tým zadělal již po první třetině, ve které se prosadili Tatar a Kotkaniemi.

Slovenský a finský útočník se prosadili ještě jednou a měli tak hlavní podíl na jasné výhře. Třetím střelcem Montrealu byl Armia, čisté konto si připsal Carey Price, který kryl všech třicet střel Flyers.

Montreal ještě v předchozím utkání vedl trenér Claude Julien. Zkušený kouč ale cítil po zápase bolest na prsou a byl převezen do nemocnice, kde mu lékaři zavedli stent do koronární tepny. Kouč se nyní zotavuje doma.

Canadiens hráli i pro něj a excelovali, stav série je tak vyrovnaný 1:1.

Obhájce blízko konci

Překvapivě blízko k brzkému konci v play off má St. Louis. Tým, který obhajuje vítězství ve Stanleyově poháru podruhé nestačil na Vancouver. Utkání, ve kterém hráči  Blues stihli vyrovnat sedm vteřin před koncem třetí třetiny po tečí Schwartze, jim nakonec přeci jen uteklo v prodloužení....

O vítězství rozhodl pětadvacetiletý útočník Canucks Bo Horvat, který v šesté minutě prodloužení zůstal zapomenutý za obránci St. Louis a střelou mezi nohy švédského gólmána Markströma poslal mírného outsidera série dva zápasy před brány čtvrtfinále.

Washingtonu nepomohly ani dva góly ruského snajpra

Ani skvělý individuální výkon Alexandra Ovečkina nestačil na vítězství Washingtonu v druhém zápase s New Yorkem Islanders. Ostrovanům totiž zahrály skvěle všechny řady, bodovalo hned 11 hráčů, přesto se výhra 5:2 nerodila úplně bez bolestí.

Capitals rychle vedli a i když se mužstvu kouče Barryho Trotze povedlo zápas otočit, tak až do 18. minuty třetí třetiny se musel tým, který v osmifinále zdolal Floridu, bát o výsledek.

Poslední dvě minuty základní hrací doby ale hůře nasazenému týmu v sérii vyšly dokonale a po brankách Cala Clutterbucka a Anderse Leeho jsou Islanders blízko k dalšímu překvapivému rozuzlení v torontské "bublině".

Calgary bez Ritticha, ale se skvělým Talbotem

Už dokonce třetí utkání měla na pořadu série mezi Calgary a Dallasem. David Rittich v brance Flames příležitost nedostal a volba kouče Warda tentokrát vyšla dokonale. Cam Talbot pochytal všech 35 střel aktivnějších hokejistů Stars a díky perfektnímu výkonu si kromě vychytané nuly, připsal i cenu pro Muže zápasu.

Vítěznou trefu obstaral švédský útočník Mikael Backlund a poslal kanadský celek do vedení 2:1

1. kolo play off NHL:
Západní konference (Edmonton) - 2. zápas:
Colorado - Arizona 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
Branky: 4. MacKinnon, 24. Jost, 58. Burakovsky - 17. Keller, 26. Grabner. Střely na branku: 28:32. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Grubauer, 2. MacKinnon, 3. Burakovsky (všichni Colorado). Stav série: 2:0.
St. Louis - Vancourer 3:4 v prodl. (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
Branky: 39. O'Reilly, 50. Blais, 60. Schwartz - 8. a 66. Horvat, 34. Pearson, 46. E. Pettersson. Střely na branku: 37:25. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Horvat, 2. Markström (oba Vancouver), 3. Perron (St. Louis). Stav série: 0:2.
Calgary - Dallas 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 26. Backlund, 51. Brodie. Střely na branku: 23:35. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Talbot, 2. Backlund, 3. Brodie (všichni Calgary). Stav série: 2:1.
Východní konference (Toronto) - 2. zápasy:
Philadelphia - Montreal 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)
Branky: 2. a 22. Tatar, 13. a 51. Kotkaniemi, 38. Armia. Střely na branku: 30:32. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Tatar, 2. Kotkaniemi, 3. Domi (všichni Montreal). Stav série: 1:1.
Washington - NY Islanders 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Branky: 1. a 27. Ovečkin - 23. Leddy, 26. M. Martin, 27. B. Nelson, 58. Clutterbuck, 59. Lee. Střely na branku: 25:32. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Leddy, 2. Pageau (oba NY Islanders), 3. Ovečkin (Washington). Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: