Hlavní obsah

Chlípný maskot v NHL? Žena ho žaluje o milion dolarů kvůli sexuálnímu obtěžování

Los Angeles/Praha

Má pořádný problém. Populární maskot Los Angeles Kings „Bailey the Lion“ byl před nedávnem obviněn ze sexuálního obtěžování. Muž, který na domácích zápasech ve Staples Center vystupuje v kostýmu lva, měl jedné ze zaměstnankyň klubu mávat před obličejem svým rozkrokem a měl jí nevhodně civět na její ňadra. Hokejový klub ho za to suspendoval a nařídil vyšetřování. Žena požaduje po maskotovi odškodnění ve výši 1 milion dolarů (asi 22 milionů korun).

Foto: Grant Hindsley, ČTK/AP

Maskot hokejového týmu Los Angeles Kings "Bailey the lion" čelí obvinění ze sexuálního obtěžování.

Článek

Populární bavič klubu Los Angeles King s přezdívkou „Bailey" se měl sexuálního obtěžování na jedné z pracovnic organizace dopustit v místnosti pro maskoty. Žena tehdy byla u Kings zaměstnána jako členka oddělení zábavy pro fanoušky.

Podle jejích slov jí měl „Bailey" mávat před obličejem svým rozkrokem, dále jí měl civět na výstřih, na zadek, měl pronášet na její adresu vtipy a měl o ní pronášet komentáře se sexuálním podtextem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Virtual Kings win 5-4 and make it 9 in a row!!!

Příspěvek sdílený Bailey LA Kings (@baileylakings),Bře 17, 2020 v 9:09 PDT

Žena mu měla dát najevo, že jí je jeho chování nepříjemné, a věc se už dokonce dostala před soud. Muž v obleku, vlastním jménem Tim Smith, by v případě uznání viny mohl jako vyrovnání zaplatit své bývalé kolegyni až 1 milion dolarů.

Zaměstnankyně měla podle Los Angeles Times v klubu pracovat od roku 2018. Poté, co si měla stěžovat na chování Smitha u vedení organizace, ji klub vyhodil. „V této záležitosti provedeme důkladné vyšetřování," slibují teď zástupci Kings.

Není to poprvé, co populární losangeleský maskot čelil nařčení z obdobného prohřešku. V roce 2017 proti němu vznesl obvinění muž, kterému měl Smith ve výtahu sáhnout na zadek. Žádné provinění ale tehdy Smithovi prokázáno nebylo a žaloba byla později stažena.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články