Hlavní obsah

Montreal - Philadelphia 0:2Stav série 1:3Voráček asistoval u výhry Philadelphie, Ovečkin řádil a naděje Washingtonu žije, Chicago vypadlo

Toronto/Edmonton
Aktualizováno

Krůček od postupu jsou hokejisté Philadelphie, v pokračování série s Montrealem vyhráli 2:0 a na zápasy vedou 3:1. V utkání prvního kola play off NHL si asistenci připsal i český útočník Jakub Voráček, podílel se na první trefě Michaela Raffla v úvodní třetině. Jeden vyhraný zápas dělí od postupu i Dallas, který vyhrál nad Calgary 2:1 a vede v sérii 3:2 na zápasy. Brankář David Rittich zůstal opět jen na střídačce Plamenů. Washington vyhrál nad New York Islanders 3:2 a snížil stav série na 1:3 na zápasy. Dvakrát se v dresu Capitals trefil Rus Alex Ovečkin. Hokejisté Vegas zvítězili nad Chicagem 4:3 a postupují do druhého kola play off. Sérii vyhráli 4:1 na zápasy.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Michael Raffl (12) z Philadelphie se raduje z gólu proti Montrealu se spoluhráči. Zleva Ivan Provorov (9), Matt Niskanen (15) a Sean Couturier (14).

Článek
Fotogalerie

Vedení Letců se zrodilo v sedmé minutě. Pojistku ve druhé části hry přidal Philipe Myers. Komplikaci už Voráček a spol. nepřipustili.

Podruhé v řadě uhájil čisté konto Carter Hart. Gólman Philadelphie, který byl v předminulém utkání při prohře 0:5 střídán, opět zářil.

Hokejisté týmu Dallas Stars se proti Camu Talbotovi, který dostal v brankovišti Calgary opět přednost před Davidem Rittichem, gólově prosadili podruhé v řadě jako první. V oslabení poslal Hvězdy do vedení Jamie Benn. Plameny však ještě před odchodem do kabin manko vymazaly, 46 sekund přes sirénou srovnal Backlund.

Dallas pak rozhodl zápas v čase 41:12. John Klingberg nahodil puk od modré čáry, Talbota nejspíš zmátli hráči před jeho brankovištěm a touš se zastavil až v síti Plamenů. Další branka již nepadla a Hvězdy vedou v sérii 3:2 na zápasy.

New York Islanders mohli vyřadit tým Washingtonu. Ostrované vedli v sérii 3:0 na zápasy a v tom dalším měli už v 10. minutě luxusní dvoubrankový náskok. Capitals v čele s legendárním Rusem Alexem Ovečkinem neměli co ztratit, zabrali a zápas se jim povedlo otočit. Dvěma trefami pomohl odvrátit senzaci právě Ovečkin. Islanders nepomohla k vyrovnání ani hra bez brankáře.

Chicago v předchozím duelu prodloužilo sérii výhrou 3:1 a výborně začalo i páté utkání, když vedlo 2:0. U první branky asistoval Kubalík, jehož střelu dorazil Jonathan Toews. Vegas na přelomu první a druhé třetiny vyrovnalo, ale brzy opět prohrávalo, když jeho obrana zapomněla na Patricka Kanea. Aktivnější Golden Knights otočili, vítězný gól si připsal ve 42. minutě Alex Tuch.

Na postupu Vegas se podílel jednou trefou Tomáš Nosek, který se ale ve druhém utkání série zranil a od té doby nehraje.

1. kolo play off NHL:
Východní konference (Toronto) - 4. zápasy:
Montreal - Philadelphia 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: 7. Raffl (Voráček), 38. Myers. Střely na branku: 29:22. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Raffl, 2. Hart, 3. Myers (všichni Philadelphia). Stav série: 1:3.
New York Islanders - Washington 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)
Branky: 4. Pageau, 10. Barzal - 26. a 44. Ovečkin, 24. Kuzněcov. Střely na branku: 26:29. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Ovečkin, 2. Kuzněcov, 3. Carlson (všichni Washington). Stav série: 3:1.
Západní konference (Edmonton) - 5. zápasy:
Dallas - Calgary 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky: 11. Jamie Benn, 42. J. Klingberg - 20. Backlund. Střely na branku: 32:29. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. Klingberg, 2. Chudobin (oba Dallas), 3. Talbot (Calgary). Stav série: 3:2.
Vegas - Chicago 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)
Branky: 20. Pacioretty, 21. Mark Stone, 28. Martinez, 42. Tuch - 11. J. Toews (Kubalík), 19. DeBrincat, 25. P. Kane. Střely na branku: 39:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Pacioretty, 2. Tuch, 3. Martinez (všichni Vegas). Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: