Hlavní obsah

Byla to hrozná bolest, přiznal hokejový obránce Klesla po operaci

COLUMBUS

Z nejbolestivějšího zranění své kariéry se momentálně léčí hokejový obránce Rostislav Klesla z Columbusu. Sedmadvacetiletý bek si minulý týden poranil třísla a v pátek podstoupil operaci ve Filadelfii. Původně měl zákrok trvat asi čtyřicet minut, ale nakonec Klesla strávil na sále přes hodinu. Lékaři mu totiž napravili dvě poškozené šlachy v třísle i břišní sval.

Foto: PRÁVO

Rostislav Klesla

Článek

"Stále mám bolesti, ale je to mnohem lepší. Den po operaci byl nejhorším dnem mého života. Podobnou bolest jsem nikdy nezažil," přiznal Klesla deníku Columbus Dispatch. Hráče, který nefiguruje v širší nominaci české hokejové reprezentace na olympijské hry ve Vancouveru, nyní čeká šest až osm týdnů přestávka.

Klesla se zranil v zápase proti St. Louis. Ve středním pásmu odehrál kotouč, načež jej trefil zezadu Berret Jackman. Český bek nepříjemně narazil do mantinelu levým kolenem a s výkřikem spadl na led.

Bolestí naříkal tak hlasitě, že to podle listu slyšeli i fanoušci na tribuně. Po několikaminutovém ošetření opustil Klesla led za pomoci spoluhráčů a krajanů Jana Hejdy a Jakuba Voráčka.

"Snažil jsem se získat puk a blokovat Jackmana. Dal jsem tam tělo a on mě trefil ve špatném místě. Slyšel jsem prasknutí a hned jsem věděl, že je zle," uvedl Klesla.

Účastník světových šampionátů 2002 a 2007 odehrál v této sezóně v NHL 26 utkání a připsal si osm bodů za dvě branky a šest asistencí. Hráč, který jako jediný působí v Columbusu od vstupu Blue Jackets do NHL v roce 2000 a v současné době je asistentem kapitána, měl smůlu na zranění už v minulé sezóně. Kvůli zápěstí, kotníku, dalším potížím s nohou a pochroumanému ramenu nastoupil v základní části jen k 34 zápasům.

Čtyřka draftu z roku 2000 má na kontě v NHL celkem 470 utkání a 123 bodů za 38 branek a 85 asistencí. Letos si Klesla zahrál poprvé i play off a ve čtyřech duelech zaznamenal jednu přihrávku.

Reklama