Hlavní obsah

Vokouna předčil Brodeur a připsal si dalši nulu do rekordní sbírky

PRAHA/NEW YORK

Ve středečním zápase NHL mezi New Jersey a Floridou se proti sobě postavili dva brankáři s aktuálně nejvyšším počtem vychytaných nul v sezóně a po zápase se z dalšího, již sedmého čistého konta, radoval gólman domácích Martin Brodeur. Proti Floridě mu k tomu stačilo 22 úspěšných zákroků a po vítězství 2:0 rozšířil svou rekordní bilanci v NHL na 108 nul v kariéře.

Článek

Tomáš Vokoun za sebe pustil jedinou střelu, když jej na konci druhé třetiny překonal Travis Zajac. Na konečných 2:0 upravil na konci McAmmond gólem do prázdné branky. "Byl to těžký zápas. Měli jsme čtyři nebo pět dobrých příležitostí, ale soupeř nám dobrým bráněním nedal šanci Brodeura příliš potrápit," tvrdil český brankář.

"Nehráli jsme špatně, ale pořád jsme tak na 80 procentech našich schopností. Myslím, že můžeme být ještě mnohem lepší," prohlásil po zápase trenér Ďáblů Jacques Lemaire. Ten při zranění Eliáše a Žarkova povolal do prvního týmu Patricka Davise a Nicka Palmieriho, který hned v prvním zápase v NHL přihrál na vítězný gól.

Asistence Plekance a Špačka Montrealu nestačily

Montreal musel už po čtyřech minutách zápasu se St. Louis dohánět dvoubrankovou ztrátu a když brzy snížil po přihrávce Tomáše Plekance Pouilot, hosté zásluhou gólu Steena na konci první třetiny opět odskočili. Až v 50. minutě podruhé skóroval Benoit Pouilot a Canadiens vrhli v závěru všechny síly do vyrovnání.

Po odvolání brankáře se jim to 33 vteřin před koncem zápasu opravdu podařilo, u branky Cammaleriho asistoval i Jaroslav Špaček. Body za vítězství si přesto odvezli hosté, ve čtvrté minutě prodloužení o tom rozhodl Andy McDonald.

Galapředstavení bratrů Sedinových

I v dalším zápase se z vítězství v prodloužení radovali hosté a Vancouver za to mohl blahořečit švédským bratrům Sedinovým, jenž byli v Edmontonu u všech tří branek. Nejprve asistovali Burrowsovi při vyrovnání na 1:1, na konci zápasu zase přihráli na vyrovnávací gól Sami Salovi a v prodloužení nakonec po pasu bratra Henrika rozhodl Daniel Sedin. Všechny branky Vancouveru přitom padly v přesilové hře.

Už devátou prohru Edmontonu v řadě sledoval v hledišti i komisionář NHL Gary Bettman.

New Jersey - Florida 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 39. Zajac, 60. McAmmond. Zásahy brankářů: Brodeur 22 - Tomáš Vokoun 30/1.
Montreal - St. Louis 3:4 v prodloužení (1:3, 0:0, 2:0 - 0:1)
Branky: 8. a 50. Pouliot (na první Plekanec), 60. Cammaleri (Špaček) - 3. Perron, 4. Kariya, 20. Steen, 64. McDonald. Zásahy brankářů: Price 24 - Conklin 35.
Edmonton - Vancouver 2:3 v prodloužení (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 10. Gagner, 23. Souray - 17. Burrows, 56. Salo, 62. D. Sedin. Zásahy brankářů: Dubnyk 26 - Luongo 31.

Reklama