Hlavní obsah

Smutek a zmar. Krejčího zasáhl konec ve Stanley Cupu. Končí velká éra Bostonu?

Toronto/Praha

Před koronavirovou pauzou byli k nezastavení, jenže nejlepší tým základní části NHL Boston Bruins končí v play off už ve druhém kole, když v sérii s Tampou vyhrál jediný zápas. Sezonu Medvědům definitivně ukončil gól v prodloužení od Victora Hedmana a není divu, že v jejich táboře zavládla pochmurná nálada. Jindy rozesmáté tváře hvězd byly ty tam, i David Krejčí odpovídal na otázky se sklopenou hlavou a hluboko naraženou kšiltovkou zakrývající jeho oči. V Bostonu cítí, že nejde možná jen o jedno vyřazení ale o konec celé velké éry.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

David Krejčí (46) z Bostonu jásá po gólu proti Tampě Bay, vlevo Cedric Paquette (13). Konec sezóny Bruins ale neodvrátil.

Článek

Jádro týmu Bruins je pohromadě už celou dekádu, během níž si klub zahrál třikrát finále Stanley Cupu a v roce 2011 slavný pohár dobyl. Teď je jasné, že parta kolem kapitána Zdena Cháry už moc dalších šancí na jeho zisk mít nebude.

„Docela mě to zasáhlo. Jádru týmu, těm pár z nás, zbývá tak rok, dva tři. S tím, jak pořád řádí pandemie, člověk vůbec neví, co bude dál. Takže teď jsem docela smutný. Zároveň vůbec nelituju toho, že jsem přišel sem do bubliny a bojoval o Stanley Cup. Kdyby bylo potřeba, šel bych do toho znovu," soukal ze sebe zklamaný David Krejčí.

Český centr patřil i tentokrát k tahounům Bruins, ve 13 zápasech nasbíral 12 bodů (4+8) a prosadil se i v pondělním duelu, když nejprve asistoval u vyrovnávacího gólu Davida Pastrňáka na 1:1 a pak sám trefou na 2:2 dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby poslal zápas do prodloužení.

Nakonec to ale přišlo vniveč. „Je to velké zklamání. Měli jsme za sebou skvělý rok. Samozřejmě šlo o jiný formát play off, před nímž byla dlouhá pauza. Ale měli jsme super tým a čekali jsem, že s ním dokážeme víc. Bolí to, člověk nikdy neví, kolik bude mít ještě příležitostí Stanley Cup získat," posteskl si Brad Marchand.

„Dnes jsme podle mě byli lepším týmem, toužili jsme zůstat ve hře dál. Dostali jsme se sice v sérii do kritické situace, ale cítili jsem, že jsme teď hráli dostatečně dobře na to, abychom zvítězili," doplnil jej kouč Bruce Cassidy, jenž musel během restartu sezony řešit nepříjemné starosti, ať už s dlouhou karanténou pro Pastrňáka či Ondřeje Kašeho, nebo nenadálý odjezd gólmanské jedničky Tuukky Raska z torontské bubliny.

Velkou otázkou bezprostředně po vyřazení je další osud kapitána Cháry, jenž nosí céčko na dresu Bostonu už od roku 2006. Je docela možné, že asistence na Krejčího vyrovnávacím gólu byla posledním kanadským bodem v kariéře.

„Ještě jsem žádné rozhodnutí neudělal. Právě jsme prohráli zápas a nemám tak úplně jasnou mysl," nechával si otevřená vrátka 43letý veterán.

Reklama