Hlavní obsah

NY Islanders - Tampa Bay 5:3Stav série 1:2Palátův gól nestačil, Blesky prohrály i kvůli závadě na výstroji

Aktualizováno

Český hokejista Ondřej Palát vstřelil svůj sedmý gól v letošním play off NHL, jeho Tampa však prohrála v Edmontonu s New Yorkem Islanders 3:5. Newyorčané tak snížili stav série na 1:2.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Ondřej Palát skóruje v utkání jeho Tampy s New Yorkem Islanders.

Článek

Ostrované šli do vedení po třinácti minutách hry, kdy se z dorážky prosadil Cal Clutterbuck. Brankář Tampy Andrej Vasilevskij byl v ten moment zjevně rozhozen, protože se mu rozepl pásek na betonu a ruský gólman se u rozhodčího marně dožadoval přerušení hry.

Blesky odpověděly do konce první části povedeným gólem, když Yanni Gourde krásně uvolnil v útočném pásmu Michaila Sergačeva, jenž si ještě přehodil kotouč na bekhend a překonal Semjona Varlamova.

Druhá třetina posunula vývoj utkání ve prospěch Islanders. Nejprve jim po parádní kombinaci vrátil vedení Adam Pelech, na 3:1 pak zvyšoval Anthony Beauvillier, který před bránou těžil z přihrávky Brocka Nelsona od zadního mantinelu.

Tampa však v závěrečné dvacetiminutovce dokázala vyrovnat. Na 2:3 snižoval Ondřej Palát, jenž v přesilovce tečoval střílený pas Nikity Kučerova, na 3:3 skóroval tečí Černákovy střely Tyler Johnson.

Newyorčané získali vedení zpět v čase 56:35, kdy využili chyby v rozehrávce a Brock Nelson prostřelil Semjona Varlamova. O tři minuty později Jean-Gabriel Pageau upravil skóre na konečných 5:3 trefou do prázdné brány. Ostrované tak snížili stav série na 1:2.

Semifinále play off NHL:
Východní konference - 3. zápas:
NY Islanders - Tampa Bay 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Branky: 13. Clutterbuck, 32. Pelech, 34. Beauvillier, 57. B. Nelson, 60. Pageau - 17. Sergačev, 43. Palát, 53. T. Johnson. Střely na branku: 35:37. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. B. Nelson (NY Islanders), 2. Sergačev (Tampa Bay), 3. Beauvillier (NY Islanders). Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: