Hlavní obsah

NY Islanders - Tampa Bay 1:4Stav série 1:3Skvělý Palát! Český útočník vstřelil vítězný gól, Tampa klepe na brány finále Stanley Cupu

Edmonton/Praha

Hokejisty Tampy Bay dělí v NHL poslední krok od finále Stanley Cupu. Ve čtvrtém utkání finále Východní konference zvítězili v neděli v Edmontonu nad New York Islanders 4:1 a v sérii vedou na zápasy 3:1. Vítězný gól vstřelil český útočník Ondřej Palát, který navíc přidal i jednu asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou duelu. Bolts mohou o svém postupu rozhodnout už v noci z úterý na středu.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Útočník Tampy Ondřej Palát se raduje poté, co překonal brankáře Islanders Semjona Varlamova.

Článek

Palát svou osmou brankou v letošním play off získal celku z Floridy v 32. minutě vedení 2:1. Potom ještě připravil trefu pro Braydena Pointa, který se vrátil do sestavy po jednozápasové absenci po zranění z druhého utkání série, a v čase 43:33 zajistil Tampě Bay dvoubrankový náskok.

Na první gól se čekalo až do 32. minuty, v které ale padly hned tři branky za 27 sekund, což je třetí nejkratší čas v historii play off NHL. Jako první se prosadili Islanders, když se Brock Nelson šikovně uvolnil v obranném pásmu a z levého kruhu překonal Andreje Vasilevského střelou na lapačku.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Český útočník Tampy Bay Ondřej Palát (vlevo) v souboji s obráncem Islanders Adamem Pelechem.

Za 15 vteřin bylo vyrovnáno. Yanni Gourde z rohu vlastního obranného pásma vyslal dlouhou přihrávkou do úniku Blakea Colemana, který vyzrál na Semjona Varlamova blafákem do bekhendu.

Za dalších 12 sekund zakončil Palát kombinaci Braydena Pointa a Nikity Kučerova a Lightning vstřelili dvě branky v nejkratším rozmezí v play off v klubové historii.

Ve 44. minutě opět předvedla skvělou kombinaci první formace Lightning a Point po Palátově přihrávce na druhý pokus dotlačil puk za Varlamova. Výsledek ještě dovršil 144 sekund před koncem při power play Islanders do prázdné branky Pat Maroon.

Foto: Perry Nelson, Reuters

Spoluhráči z Tampy gratulují Ondřeji Palátovi ke gólu v nedělním utkání play off NHL proti New York Islanders.

Semifinále play off NHL - Východní konference, 4. zápas:
New York Islanders - Tampa Bay 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)
Branky: 32. B. Nelson - 32. Coleman, 32. Palát, 44. Point (Palát), 58. Maroon. Střely na branku: 27:36. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Point, 2. Palát, 3. Kučerov (všichni Tampa Bay). Stav série: 1:3.

Reklama

Související témata: