Hlavní obsah

Obránce Petry prodloužil o čtyři roky kontrakt s Montrealem a má zajímavou klauzuli

Montreal

Hokejový obránce Jeff Petry prodloužil o čtyři roky smlouvu s Montrealem, který si pojistil služby dvaatřicetiletého Američana až do konce sezony 2024/25. Nový kontrakt Petrymu vynese celkem 25 milionů dolarů, z nichž osm je na podpisových bonusech, a obsahuje klauzuli, že nesmí být vyměněn do 15 klubů, které si vybere.

Foto: Sport.cz

Obránce Montrealu Jeff Petry prodloužil kontrakt u kanadského celku o čtyři roky.

Článek

Petry patří Montrealu od 2. března 2015, kdy jej Canadiens získali z Edmontonu. O tři měsíce později se v novém působišti domluvil na šestileté smlouvě za 33 milionů dolarů, která mu vyprší po nadcházejícím ročníku.

V posledních třech sezonách NHL si Petry vždy připsal minimálně 40 bodů. V té uplynulé sehrál v nekompletní základní části ovlivněné pandemií koronaviru 71 utkání, vstřelil jedenáct branek a na 29 přihrál. V deseti duelech v letní dohrávce play off dal dva góly a u jednoho asistoval.

V NHL má na kontě dohromady 680 utkání a 253 bodů za 69 branek a 184 asistencí. Ve 28 duelech bojů o Stanleyův pohár zaznamenal sedm bodů za pět přesných zásahů a dvě přihrávky. Edmonton draftoval rodáka z Ann Arboru v roce 2006 ve druhém kole na 45. pozici.

Reklama

Související témata: