Hlavní obsah

Po jedničce letošního draftu NHL už má smlouvu i dvojka Byfield

Los Angeles

Jen necelý týden poté, co se New York Rangers upsala jednička draftu útočník Alexis Lafreniére, se smlouvy dočkal i druhý hráč pořadí letošního výběru talentů Quinton Byfield. Osmnáctiletý útočník uzavřel v pátek s Los Angeles Kings tříletý vstupní kontrakt, díky němuž si může včetně různých bonusů vydělat podle serveru capfriendly.com celkem až téměř 10,73 milionu dolarů.

Foto: Sport.cz

Číslo 2 draftu NHL 2020 Quinton Byfield na snímku z mistrovství světa hráčů do 20 let.

Článek

"Quinton je výjimečný mladý muž a talentovaný hráč s velmi zářivou budoucností. Jsme pyšní, že ho máme v klubu. A už se těšíme na to, jak se bude rozvíjet a ještě zlepšovat ve své slibně nastartované kariéře právě v Los Angeles," uvedl generální manažer kalifornského klubu Rob Blake.

Byfield se stal nejvýše draftovaným hráčem tmavé pleti v historii NHL. Dosud nejvýš byli na čtvrtých místech vybráni útočník Evander Kane (2009, Atlanta) a obránce Seth Jones (2013, Nashville).

Center, který odehrál poslední dvě sezony v juniorské OHL za Sudbury Wolves, si za uplynulý ročník připsal ve 45 utkáních 82 bodů za 32 branek a 50 asistencí. Celkem pak v soutěži za obě sezony včetně play off zaznamenal ve 109 zápasech 143 bodů (61+82).

Reklama

Související témata: