Hlavní obsah

Dokupte vstupenky a uvidíte show, slibují fanouškům hvězdy Bostonu

LIBEREC

I hokejistům Bostonu se doneslo, že na jejich zápasy s Phoenixem v Praze ještě zbývají stovky vstupenek. "Možná bude v hledišti ticho," reagoval rozpačitě český útočník David Krejčí, zatímco slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára má jasno: "Zbývá spousta lístků? Tak to je třeba je dokoupit!" vyzývá fanoušky. On i jeho spoluhráči se o dobrou pozvánku postarali už skvělým vystoupením proti Liberci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Bostonu Zdeno Chára (vlevo) a Nathan Horton

Článek

Už jste nažhavení na začátek NHL, panuje nervozita?

Chára: Spíše takové očekávání. Nervozita ta přijde až těsně před zápasem, to mají všichni před prvním utkáním sezóny. Zbývají ještě dva dny, ale naše myšlenky na ten zápas jsou intenzivnější.Krejčí: Řada našich hráčů odehrála dobrý zápas v Liberci, takže si budou víc věřit a mohou toho o víkendu více předvést. V tom nám zápas na severu Čech určitě pomohl.

Budou mít pro vás zápasy zvláštní náboj proto, že se hraje v Praze?

Chára: Pro mě je každý zápas výzvou a vždy chci, abychom vyhráli. Tím, že je to tak blízko mého domova je ta výzva jen o to větší. Ale myslím, že je třeba hrát ve stejném stylu, jako kdybysme byli v Americe. Nesnažit se toho zbytečně moc vymýšlet a hrát si svoji hru.  Krejčí: Do Prahy se určitě těším, navíc se bude hrát ve velké aréně. Zatím jsem tam měl možnost jen trénovat, ale je to moc pěkná hala. Přál bych si, aby atmosféra byla podobná jako v Liberci. Ale vím, že to tak asi nebude, protože přece jenom nebude hrát Sparta ani Slavie. Nastoupí dva týmy, kteří tu zase nemají tolik fanoušků, takže to bude trošku jiné.

Obránce Bostonu Zdeno Chára sráží Kudrnu z Libercefoto: Reuters/David W Cerny

Jaký hokej mohou fanoušci očekávat?

Chára: Určitě hru s velkým nasazením, hodně fyzický a důrazný hokej.Krejčí: Bude to typický americký hokej - nahazovat puky a jít za nimi, hodně bruslit. Snad budou i nějaké přesilovky, ve kterých rozhodneme.

Jaká bude podle vás atmosféra utkání?

Krejčí: Těžko říct, možná bude v hledišti trochu ticho, ale my jsme na to připravení. Jak říkal náš trenér - my nejedeme bavit diváky, ale urvat v těch dvou zápasech čtyři body. A já věřím, že když se to povede, tak nějakou tu show ukážeme a diváci nebudou zklamaní.Chára: Věřím, že bude dobrá kulisa. Správná atmosféra vždy přispěje k tomu, aby se hrál hokej s větším nasazením a energií. Uvidíme ale, jestli bude hala vyprodaná nebo bude poloprázdná, jak se o tom mluví... Nevím, co můžeme očekávat, protože jsem slyšel, že je k mání ještě spousta lístků... Asi je třeba je dokoupit!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články