Hlavní obsah

Ovečkin byl šťastný jako dítě, ale gól nohou mu rozhodčí neuznali

WASHINGTON

Každý by je chtěl: 50, 56, 65. Tolik gólů vstřelil Alexander Ovečkin v uplynulých třech sezónách NHL. A to jen v základní části. Pokaždé překonal také hranici sta bodů. Tedy extratřída. Ale i takové hvězdě může občas dojít dech, až tak, že tým prohraje osm zápasů v řadě. Černá série padla až v noci. V Ottawě Washington vyhrál 3:2. Mohlo to být i 4:2, nebylo.

Foto: Mike Segar, Reuters

Hokejový útočník Alexander Ovečkin

Článek

Na hvězdu mužstva se v gólové produkci nedostalo, přesto byla spokojená. „Když uděláte body, tak jste šťastní jako dítě. Opravdu jsme potřebovali vyhrát,“ usmíval se pětadvacetiletý rodák z Moskvy, který se mohl, ale nakonec nezapsal mezi střelce.

Rozhodčí řekli ne. „Ano, kopl jsem do puku, ale co? Puk skončil v síti, proč se to nepočítá?“ ptal se Ovečkin, který dosáhl jen asistenci a nyní mu patří osmé místo v kanadském bodování NHL. Zatím si připsal dvanáct branek a mezi střelci se drží na 37. místě.

Je to neuvěřitelné, je to velká úleva, byl spokojený český brankář Neuvirth 

Ale nyní nešlo jen o hvězdu. Důvod k oslavě měl každý z Washingtonu, ten byl navíc umocněn průběhem zápasu: z 0:2 na 3:2. Obrat za 6 minut a 21 sekund ve druhé třetině. Od 27. minuty už nikdo brankáře nepřekonal.

Svůj díl na úspěchu zaznamenal i gólman Capitals Michal Neuvirth, který kryl 24 střel. „Je to neuvěřitelné, je to velká úleva. Kluci blokovali střely, protože jsme potřebovali vyhrát,“ pověděl po utkání český brankář.

„Cítili jsme se, jako bychom vyhráli šampionát. Už jsme to potřebovali, je to pro nás obrovská výhra,“ přiznal útočník Mathieu Perreault, který vstřelil dva góly. „Po první třetině jsme si řekli: OK, kluci, teď nás čeká nejlepší třetina roku. To jsme potom udělali,“ prozradil návod na otočení stavu dvaadvacetiletý Kanaďan.

Reklama

Související témata: