Hlavní obsah

Rozsíval by měl za Phoenix nastoupit až v sobotu

Až v sobotu proti Anaheimu by měla nastoupit poprvé za hokejisty Phoenixu čerstvá posila z New Yorku Rangers obránce Michal Rozsíval. Úřadující mistr světa z Německa má problémy s nataženým svalem v oblasti žeber, takže do dnešního duelu s Torontem pravděpodobně ještě nezasáhne.

Článek

Phoenix angažoval Rozsívala v pondělí výměnou za útočníka Wojtka Wolského. Generální manažer Coyotes Don Maloney hledal zkušeného beka, který by v defenzivě mohl ulevit hodně vytížené čtveřici Keith Yandle, Adrian Aucoin, Derek Morris a Ed Jovanovski. Ti stráví na ledě v průměru od 21 do 24 minut za zápas.

"Cítil jsem, že naši čtyři nejlepší obránci hrají moc. Teď si čas na ledě rozdělí. Michal Rozsíval může strávit čas na přesilovkách. Se zápasy, které máme před sebou, jsem cítil, že jsme s vytížením našich obránců na hraně," řekl Maloney deníku The Arizona Republic.

Rozsíval sice výměnu z New Yorku nečekal, ale už myslí na působení ve Phoenixu. "Věděl jsem, že byla možnost, že někdo odejde, ale opravdu jsem si nemyslel, že bych to byl já," uvedl Rozsíval. "Rangers zůstanou navždy v mém srdci, ale teď už jsem hráčem Phoenixu a těším se na nové angažmá."

Rangers opustil Rozsíval před koncem své lukrativní čtyřleté smlouvy celkově na 20 milionů dolarů, kterou uzavřel v roce 2008. V této sezoně, v které si připsal ve 32 zápasech 15 bodů za tři branky a 12 asistencí, má příjem pět milionů dolarů a v nadcházející bude brát o dva miliony méně. Věří, že bude pro Phoenix posilou. "Jsem připravený odvádět to, co ode mě tým potřebuje, jakoukoliv roli," řekl Rozsíval.

Reklama

Související témata: