Hlavní obsah

Hemský se vrátil do hry a přeje si, aby mu drželo zdraví

EDMONTON

Český hokejový útočník Aleš Hemský se vrátil po dvoutýdenní pauze způsobené otřesem mozku ve středečním utkání NHL proti Los Angeles (1:3) do sestavy Edmontonu a přeje si, aby mu už zdraví vydrželo. V poslední době jej provází smůla. Minulá sezóna pro něj kvůli operaci skončila už v listopadu a v tomto ročníku byl mimo hru také měsíc kvůli potížím s třísly.

Foto: Jimmy Jeong, ČTK/AP

Hokejista Edmontonu Aleš Hemský si teď hlavně přeje, aby mu vydrželo zdraví.

Článek

"Jsem rád, že můžu opět hrát. Byly to těžké dva týdny," řekl Hemský webu NHL. V této sezóně odehrál z 50 zápasů Oilers jen 33, kvůli otřesu mozku přišel i o start v Utkání hvězd NHL v Raleighu. V předešlé sezoně nastoupil jen ve 22 duelech.

Navzdory absenci zaostává jen o tři body za neproduktivnějším hráčem týmu Dustinem Pennerem a doufá, že ve zbytku sezony už ho žádné potíže limitovat nebudou. "Chtěl bych už zůstat zdravý a dokončit sezonu v plné síle. Jsou to věci, které nemůžu ovlivnit. Jen můžu věřit, že to tak bude a užiju si to. Snad se nám podaří něco vyhrát a odrazíme se k dobrému závěru sezony," uvedl vyhlášený technik, který v sezoně vstřelil devět branek a na dalších 20 přihrál.

Během přestávky pro All Star Game se dal Hemský definitivně dohromady. "Začal jsem bruslit před pauzou, byl jsme párkrát na ledě a cítil jsem se lépe a lépe. Pak jsem si dal čtyři dny volno. Potom už jsem dostal od doktorů svolení k plnému tréninku a cítil se dobře," dodal pardubický odchovanec.

Reklama

Související témata: