Hlavní obsah

VIDEO: Kubina se omluvil, přesto zaplatí milión za úder loktem do hlavy

PRAHA

Tento úder levým loktem na hlavu se v NHL prodražil. Český hokejový obránce Tampy Bay Pavel Kubina trefil uprostřed hřiště Davida Bollanda z Chicaga. Ten se po jeho zákroku chytl bolestí za hlavu. Přišel trest, ale ne od rozhodčích. NHL mu dodatečně vyměřila dvě sankce. Stop na tři zápasy a pokutu v přepočtu 1 060 000 korun.

Foto: Gregory Smith, ČTK/AP

Obránce Atlanty Pavel Kubina zasahuje před svým gólmanem.

Článek

„Je mi líto, že je David zraněn. Hrál jsem téměř 900 zápasů v NHL a historie může prokázat, že nejsem typ hráče, který se pokouší zranit protihráče,“ vyjádřil se Kubina v klubovém prohlášení.

Českého beka a trojnásobného mistra světa se zastal generální manažer klubu Steve Yzerman. „Rozhodnutí respektujeme, úderům na hlavu se musí zabránit. Kubina je velký a silný chlap, není zlý člověk. Není to zákeřný hráč, bylo to neúmyslné.“

Český zadák přijde o částku 60 096 dolarů a 76 centů. Ta byla vypočítána z jeho platu, který činí 4 200 000 dolarů (74 miliónů korun). „Neuvědomil jsem si, že byl zraněn během utkání , než bylo oznámeno NHL, že zákrok bude přezkoumán,“ dodal Kubina, který si nezahraje proti Ottawě, Floridě a Torontu.

Kubina nedostal poprvé finanční trest. Když hrál ve Vítkovicích v roce 2004 byla mu vyměřena pokuta 400 tisíc korun, že nařkl z korupce rozhodčího Petra Boliny. Po snížení šlo o částku 75 tisíc korun.

Reklama

Související témata: