Hlavní obsah

Hokejový útočník Sobotka bude i nadále hrát za St. Louis

PRAHA

Hokejový útočník Vladimír Sobotka bude i nadále hrát v zámořské NHL za St. Louis. Zanedlouho čtyřiadvacetiletý hráč se s vedením Blues dohodl na podmínkách tříleté smlouvy, která by mu měla podle zámořských médií zajistit celkový příjem 3,9 milionu dolarů.

Článek

"Čekám jen, až mi návrh smlouvy přijde, a podepíšu ji," řekl ČTK Sobotka, který podle některých amerických zdrojů kontrakt už podepsal. "To není pravda. Domluveni ale jsme," uvedl bývalý hráč pražské Slavie.

Třebíčský rodák působí v zámoří od roku 2007, na začátku ale hrál za Boston a za jeho farmářský tým. Členem kádru St. Louis se stal před rokem a v 65 zápasech nasbíral 29 kanadských bodů za sedm branek a 22 asistencí.

Celkem má Sobotka na kontě 199 utkání v NHL, ve kterých získal 51 bodů. V play off odehrál 19 duelů, vstřelil dvě branky a připsal si dvě finální přihrávky.

"Jsem rád, že mohu zůstat tam, kde jsem naposledy hrál. V St. Louis to znám, jsem tam spokojený a dostal jsme hodně prostoru na ledě," pochvaloval si Sobotka, který má v plánu připravovat se v létě v Praze se Slavií. "Zřejmě s ní ale půjdu až na led, začnu se připravovat sám," dodal Sobotka.

Reklama