Hlavní obsah

Slovenský hokejista Handzuš se na dva roky upsal San Jose

Slovenský útočník Michal Handzuš se stal v zámořské NHL novou posilou hokejistů San Jose. S vedením kalifornského týmu, kam se přesouvá z Los Angeles, podepsal z pozice nechráněného volného hráče dvouletý kontrakt s celkovým příjmem ve výši pěti miliónů dolarů.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Handzuš nechyběl v uplynulém ročníku ani v jednom z 82 zápasů základní části NHL a v dresu Kings si připsal 30 bodů za 12 gólů a 18 asistencí. V šesti duelech vyřazovacích bojů přidal dva body (1+1).

Svoji bilanci v prestižní lize, kde hrál v minulosti i za St. Louis, Phoenix, Philadelphii a Chicago, tak vylepšil na 435 bodů za 172 přesných tref a 263 nahrávek v 844 zápasech základní části. V 72 utkáních play off zaznamenal celkem 32 bodů díky 11 brankám a 21 finálním přihrávkám.

"Michal je mimořádně šikovný hráč, také robustní a má v sobě hodně soutěživosti. Je jedním z nejlepších útočníků v soutěži na hru v oslabení, ale je schopný hrát v jakékoliv situaci," uvedl generální manažer klubu Doug Wilson.

Roční kontrakt na milión dolarů podepsal se Žraloky také zkušený obránce Jim Vandermeer, který odehrál minulý ročník v Edmontonu. Jednatřicetiletý bek má v NHL na kontě 436 odehraných utkání, v nichž si připsal 101 bodů (24+77). V 21 zápasech play off dvakrát asistoval.

Reklama

Související témata: