Hlavní obsah

Kaberlemu zanotují při Stanley Cupu Maxim Turbulenc, na Krejčího zvou i billboardy

Libor KalousSport.cz

Velký a nezapomenutelný zážitek se každým dnem blíží. Připravit dresy a tužky k podpisům. Příští týden zavítá do Česka hokejový Stanley Cup. A to díky dvěma hráčům. Posledním majitelem slavného poháru v NHL se stal Boston, který měl v sestavě i útočníka Davida Krejčího a obránce Tomáše Kaberleho. Oni dva budou mít v držení jen sami pro sebe tento skvost 20. a 21. července.

Foto: ČTK/AP

David Krejčí se Stanleyovým pohárem

Článek

Kaberle se představí na Kladně, kde se hokeji naučil. „Vybrali jsme Zámeckou zahradu hlavně proto, že už je tam postavené pódium, které bychom museli na Sletišti stavět,“ vysvětlil kladenský radní pro sport Otakar Černý. Vše by mělo vypuknout ve středu od 16 hodin. Na Sletišti se pyšnil s pohárem v roce 2006 bratr František Kaberle, který triumfoval s Carolinou.

Tomáš Kaberle se ale ještě předtím ukáže ve Velké Dobré, kde přebývá pokud není sezóna. „Něco na vesnici udělám. Potom taky bude večer nějaká soukromá party,“ pověděl po příletu z Ameriky třiatřicetiletý bek. Už podle názvu místa by mělo jít o velkou a dobrou sešlost.

„Nastíněné oslavy máme, nyní je ještě dotváříme a ladíme. Zahrát by měli třeba Maxim Turbulenc, více bych ale zatím nechtěl prozrazovat. Vše by mělo začít v jedenáct hodin dopoledne v kulturním domě, poté se oslavy přesunou do Kladna,“ přibližil významný den starosta Velké Dobré Zdeněk Nosek, který šéfuje obci se 1600 obyvateli.

Tomáš Kaberle (vpravo) se raduje se spoluhráči z Bostonu z vítězství v sedmém finále NHL foto: Reuters/Andy Clark

Po půlnoci ze středy na čtvrtek nastane čas předání, Stanley Cup bude v moci Davida Krejčího, který si ho převeze do Štenberka, ten je od Kladna vzdálen 335 kilometrů. Hvězda Bostonu si užije v rodném městě, které má téměř devětkrát více obyvatel než Velká Dobrá.

Na mimořádnou akci zvou fanoušky hokeje u silnic už i velké billboardy. Za ohromný úspěch přijde i odměna. Zastupitelstvo města udělilo Davidovi Krejčímu Cenu města Šternberka za mimořádné sportovní úspěchy celosvětového významu. Zdejší rej se bude konat čtvrtek 21. července na Hlavním náměstí ve Šternberku.

Program vypukne v 15 hodin. Dvě hodiny poté přijede hlavní hvězda odpoledne, Krejčí se zdrží asi dvě hodiny. Na programu je také autogramiáda, celá akce by měla skončit kolem 22 hodiny. Podle zástupců města by se mělo na náměstí dostavit až tři tisíce lidí.

Po českých oslavách opečovávaný pohár zamíří na Slovensko, kde se ho ujme kapitán Medvědů Zdeno Chára.

Reklama

Související témata: