Hlavní obsah

Vokoun dostal důvěru. Sezónu začne ve Washingtonu jako jednička

PRAHA

Přišel a bude jedničkou. Tak vstoupí do nadcházející sezóny NHL brankář Tomáš Vokoun. On dostane důvěru na úvod v dresu Washingtonu. Jeho český rival Michael Neuvirth odchytal v posledním play-off sice všechny minuty, ale první šance patří novému přírůstku v mužstvu. Z Floridy se dostavila zkušenost. Capitals se pětatřicetiletý Vokoun upsal na jeden rok za částku 1,5 miliónu dolarů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Vokoun odešel z Floridy do Washingtonu.

Článek

„Chytat bude vždy ten, o kterém si budeme myslet, že je lepší, ale když se podíváte na chlapa, který má zkušenosti a byl brankář číslo jedna, tak musíte Vokouna respektovat, že přijde a bude jednička,“ řekl v pondělí trenér Washingtonu Bruce Boudreau.

Vokoun z posledních osmi sezón odchytal sedmkrát více než sedmapadesát utkání v základní části a byl jedním z nejodolnějších mužů na svém postu v celé soutěži. K tomu v posledních třech letech nešla jeho úspěšnost pod dvaadevadesát procent.

„Máme mladé a talentované gólmany, ale je tu něco jako mentorství. Máme brankáře jako je Tomáš, který má zkušenosti a je fantastický,“ přidal se asistent brankářů Olaf Kölzig.

„Nemá mnoho zkušeností z play-off, ale na mezinárodní scéně chytal za Českou republiku velmi dobře. Je to člověk, který může hrát pod tlakem. Myslím, že vztahy s Michaelem budou skvělé,“ dodal.

Brankář Washingtonu Michal Neuvirth.foto: Reuters/Jim Young

Třiadvacetiletý Neuvirth odchytal v základní části minulé sezóny osmačtyřicet zápasů, ve vyřazovacích bojích devět. Varlamov loni dostal šanci v sedmadvaceti případech a Holtby ve čtrnácti. Právě česká brankářská naděje by měla být největší konkurencí pro zkušeného Vokouna.

„Je to elitní brankář NHL, myslím si, že teď máme opravdu dva dobré gólmany. S Michaelem bude o šanci v NHL bojovat i Braden Holtby,“ dodal kouč Boudreau.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články