Hlavní obsah

New York Rangers už nestojí o hokejového bouřliváka Averyho

NEW YORK

Vedení New Yorku Rangers zapsalo krátce před startem NHL na listinu nechráněných hráčů kontroverzního útočníka Seana Averyho. Stalo se tak poté, co si jednatřicetiletý hokejista nevybojoval v přípravném kempu na novou sezonu poslední volné místo v prvním týmu, o které podle zámořských médií bojoval s Erikem Christensenem.

Článek

"Upřímně a jednoduše - myslím si, že máme v týmu lepší hráče, než je Sean Avery," řekl kouč John Tortorella novinářům ve Stockholmu, kde Jezdci odstartují v pátek nový ročník duelem s Los Angeles.

Ledacos mohla naznačit již skutečnost, že Avery se během přípravného evropského turné nevešel do sestavy v závěrečných dvou přípravných kláních v Bratislavě proti Slovanu, ani následně v souboji se švýcarským Zugem. Pro tyto zápasy přitom Tortorella avizoval, že chce nasadit do hry tým, který se bude výrazně blížit tomu pro začátek prestižní ligy.

"Podle mého se mu kemp povedl, ale s novou podobou našeho týmu a s některými hráči i mladíky, které jsme doplnili, na Seana prostě nezbylo místo. Nechci na něj házet žádnou špínu, jen se snažím dělat věci co nejlépe. Možná by nám v pár věcech pomohl, ale v mnoha dalších ohledech jsou tu všestrannější hráči," uvedl Tortorella.

Averyho si žádný další klub NHL nevybral a Rangers ho poslali do farmářského týmu Connecticut Whale hrajícího nižší AHL. Avery tak ve středu odletěl ze Stockholmu domů do Spojených států. V Rangers má stále plat 1,937.500 ročně, ten však už nyní nezatěžuje klubový platový strop.

Spekulace o možném příchodu hráče, jehož kariéru provázejí skandály a výstřelky, již odmítlo Toronto. "Nemyslím si, že by pasoval do našeho týmu," prohlásil generální manažer slavného kanadského klubu Brian Burke.

Avery má v NHL na kontě 565 zápasů v základní části a 244 bodů za 87 gólů a 157 asistencí, ale také 1512 trestných minut.

Reklama