Hlavní obsah

Kindl patří v Detroitu k nejlepším. Vzpomíná na kouče, jenž zahynul u Jaroslavle

Aleš Březina (Toronto)Sport.cz

Prozatím všechny čtyři zápasy odehrál v sestavě Detroit Red Wings český obránce Jakub Kindl. Rodák ze Šumperka je dokonce ve slavném klubu nejlepším hráčem ve statistice plus/minus. V předchozí sezóně odehrál Kindl v NHL 48 utkání, letos by to mohlo být o dost více. S dosavadní formou by si to čtyřiadvacetiletý bek určitě zasloužil.

Foto: ČTK/AP

Jakub Kindl (vpravo) se spoluhráčem z Detroitu Johanem Franzénem

Článek

Co je nového v šatně Red Wings?

Tři hráči, kteří hráli v několika posledních letech, ukončili kariéru, takže uvolnili místo mladším hráčům. Chceme se dostat do play-off.

Kolik je národností ve vašem mužstvu?

Jsme evropským mužstvem, máme zde šest nebo sedm Švédů, jsou zde dva Češi, jeden Slovák, takže Kanaďané a Američané jsou spíš v menšině.

Hraje i Tomáš Tatar ze Slovenska, čím se vyznačuje?

Je to šikovný, inteligentní, neodbytný hráč. Nedělá moc chyby.

A co můžete říci o krajanovi Hudlerovi?

Je to další Čech, další Evropan. Je dobře, že si rozumíme i mimo led. Jiří Hudler tu hraje již několik sezón. Je to velice zkušený hráč.

Každé mužstvo má svého rivala, které vaše utkání připomíná derby?

Vždycky, když hrajeme proti Chicagu, tak je to něco specifického. Ta rivalita tam samozřejmě je. Hodně se tam fandí. V takové atmosféře se dobře hraje.

Můžete to srovnat s Torontem?

Hodinu od Toronta (v Kitcheneru) jsem hrával juniorskou ligu. Takže jsem se často na Maple Leafs díval. Toronto má velice náročné publikum.

Prakticky předměstím Detroitu je Windsor, vyrazíte třeba na večeři do Kanady?

Mají tam dobrý dorostenecký tým, ale já se spíš snažím relaxovat doma, zajít na dobrou večeři nebo na nějaký dobrý film.

V Západní konferenci se hodně cestuje. Co děláte v letadle?

Teď máme nové letadlo. Máme tam i wifi připojení, takže můžeme být na internetu. Je tam hodně prostoru na odpočinku. Všichni se vždy těšíme do letadla, jak si odpočineme a dáme dobrou večeři.

Letadlo se stalo osudným mimo jiné trenérovi Jaroslavle Bradu McCrimmonovi, který hrával v Detroitu. Máte na něj nějaké vzpomínky?

To, co se stalo je strašně smutná událost. Těžko to lze popsat. Znal jsem nejen jeho, ale i manželku a dvě jejich děti. Jeho žena chodila s námi do posilovny. Hovořil jsem s ní těsně předtím, než se to stalo. Pak sednu do auta a kouknu na internet a najednou se dozvím o neštěstí v Jaroslavli. Je to skutečně smutné. Jak pro rodinu, tak pro nás hráče. Byl to skutečně skvělý člověk. Vždycky se mi snažil pomoci. Vloni, když jsem moc nehrál, tak jsme zůstávali spolu na ledě, abych se dostal zpátky do formy. Často mi poradil a já si z toho vždycky něco odnesl.

Reklama

Související témata: