Hlavní obsah

Carolina údajně zvažuje výměnu obránce Kaberleho

RALEIGH

Podle spekulací zámořských médií se vedení hokejistů Caroliny poohlíží po možnosti výměny obránce Tomáše Kaberleho. Český bek, jenž si vydobyl uznání dlouholetým působením v Torontu a v uplynulé sezoně získal Stanley Cup s Bostonem, přitom s Hurricanes uzavřel v létě tříletou smlouvu na 12,75 miliónu dolarů.

Foto: Stanislav Peška, Sport.cz

Tomáš Kaberle s otcem Františkem.

Článek

Důvodem nečekaného kroku amerického klubu, za který hrál v minulosti i Kaberleho starší bratr František, prý je, že si třiatřicetiletý mistr světa z Vídně 2005 špatně zvyká na nový defenzivní systém, který zavedl asistent trenéra Dave Lewis.

Rodák z Rakovníka Kaberle si možná i kvůli tomu připsal v 19 zápasech jen čtyři finální přihrávky, ačkoliv platí za ofenzivního beka a celkem nasbíral v 921 duelech základní části NHL už 533 bodů díky 84 gólům a 449 asistencím. V play off přidal ve 102 utkáních 39 bodů (6+33).

Kaberle byl terčem mnoha spekulací po dobu několika let již během svého působení v Torontu. Jeho výměnou by Carolina údajně ráda získala útočníka do prvních dvou útočných řad.

Reklama