Hlavní obsah

VIDEO: Chára se párkrát rozmáchl a sok v bitce odjel s vyprášeným kožichem

PRAHA

Obhájce Stanley Cupu stoupá tabulkou NHL, vyhrává a jeho kapitán si umí zřídit pořádek. Hokejisté Bostonu porazili Buffalo 4:3 a dvoumetrový Zdeno Chára se nebál rozdat i pár políčků. Svoji práci vyřešil vcelku rychle. On jel na trestnou lavici a hlouček kohoutů opodál se ještě tahal za dresy.

Foto: Adam Hunger , Reuters

Kapitán Bostonu Zdeno Chára.

Článek

Bostonští Medvědi vyhráli v letošní NHL desátý zápas v řadě. Chára je nejproduktivnějším obráncem týmu. Naposledy předvedl i své fyzické přednosti v bitce. Robyn Regehr skončil po pár ručních výměnách obličejem k ledu. V tom okamžiku ale 206 centimetrů vysoký a 115 kilogramů vážící bostonský chasník svoji pěst zastavil. Věděl, že on je vítězem a odjel.

Kanadský obránce, který se narodil v Brazílii, přijel pomoci spoluhráčům v šarvátce u mantinelu, ale přijel na stranu, kde operoval svými pažemi právě Chára. Oba si poodjeli stranou a výsledek už znáte. Regehr, který je téměř o hlavu menší a o patnáct kilogramů lehčí tohle měření prohrál. Od začátku bylo vidět, že on bude tím, který se bude hlavně bránit.

Ještě před touto dvojicí se do sebe pustili Milan Lucic a Paul Gaustad. Po 83 sekundách zápasu shodili rukavice a šli na věc. Gaustad si šel vyřídit účty z minulého utkání, když brankář Šavlí Ryan Miller zůstal po střetu s Lucicem zraněn. Ale ani v této bitce hráč Buffala nevyhrál, opět jednoznačně vyhrál Medvěd z Bostonu.

Reklama

Související témata: