Hlavní obsah

Jágr děkoval z Philadelphie rodičům. Obětovali se, abych měl lepší život

PRAHA

Je rád, že je zpátky v NHL. Může být spokojený, daří se mu, má respekt. I když v posledních dnech Jaromíra Jágra pronásleduje zranění třísel. Ale ve Philadelphii vědí, kdo přišel v létě do týmu. A že mu je devětatřicet let? V hokeji mu toto číslo nepřekáží, naopak se hlásí o pozornost jiná životní role - Jágr táta.

Foto: ČTK/AP

Jaromír Jágr během rozhovoru ve Philadelphii

Článek

„Samozřejmě chci být jednou tátou, protože jsem měl rodiče, chci být pro své dítě stejný, jako byli rodiče ke mně, ale nemyslím si, že jsem na to ještě připraven, to se budu muset vzdát hokeje a já...hokej hodně miluji,“ citoval českého útočníka philly.com.

Jágr odehrál v letošním ročníku NHL devatenáct zápasů, připsal si sedmnáct bodů. Nebýt zranění třísel, mohl být na to lépe. Ale jinak si nestěžuje. „Jsem vděčný za svůj život, člověk si ho mnohem více váží, když stárne.“

V únoru čtyřicetiletý kladenský odchovanec zavzpomínal pro zámořská média u příležitosti Dne díkůvzdání i na své dětství a rodiče.

Jaromír Jágr s přítelkyní Innou Puhajkovou.foto: Michaela Feuereislová

„Existují dva druhy rodičů, které můžete mít. Můžete mít rodiče, s nimiž prostě žijete. Poté jsou rodiče, kteří dávají svůj život pro své dítě, aby bylo úspěšné, aby mělo lepší život, než mají oni. A to jsou moji rodiče,“ svěřil se hokejista, který vyrůstal ještě v době komunismu na statku.

„Oni obětovali svůj život. A to je to, co nejvíce oceňuji. Kdybych měl jiné rodiče, nebyl bych teď tady, to vím určitě. Udělali pro mě vše, měl jsem všechno, co jsem potřeboval. Oni pracovali velmi tvrdě, aby měli peníze, jídlo. Můj táta se mnou byl na každém tréninku do mých patnácti let,“ zavzpomínal Jágr, který by se jednou rád stal sám rodičem.

A svatba? „Kus papíru,“ odvětil jeden z nejlepších hokejistů historie, který po misi v NHL zamíří do Kladna, kde se stal většinovým vlastníkem klubu. „Je před námi celá sezóna. Chci pomoci, chci být velkou součástí mužstva, jde o celý tým. Záleží, jestli se dostaneme do play-off,“ přemýšlel Jágr nad sezónou ve Philadelphii. V zámoří hraje po třech letech, co byl v Rusku. Co přijde po NHL? „Až skončím, můžu hrát do padesáti na Kladně. Nikdo mě přece nemůže vyhodit,“ rozesmál se Jágr.

Reklama