Hlavní obsah

VIDEO: Židlický letěl hlavou na mantinel. Naštěstí to dopadlo dobře

EDMONTON

Z pohledu diváka to vypadalo hodně ošklivě. V utkání NHL mezi Edmontonem a Minnesotou probíhala poslední třetina, když obránce hostí Marek Židlický letěl po střetu s Petrellem hlavou přímo na mantinel. Po sérii nedávných otřesů mozku muselo všem v hale Edmontonu pořádně zatrnout, ale řízný bek se jen oklepal. Žádné následky srážka naštěstí neměla.

Foto: Dan Riedlhuber, Reuters

Marek Židlický (vpravo) v souboji s Jonesem z Edmontonu

Článek

Marek Židlický v úvodu třetí třetiny mířil za pukem do rohu kluziště, když jej dojížděl domácí útočník Lennart Petrell. Těsně před mantinelem českého obránce postrčil a ten spadl hlavou přímo na hrazení. Bek české reprezentace však ukázal, že je pořádně tvrdý chlapík. Takřka okamžitě se zvedl z ledu, oklepal se, pomalu vydýchal, a bez pomoci zamířil na svou střídačku.

"Cítil jsem se špatně, když Marek narazil do hrazení. Ale musel asi trochu přibrzdit, protože si nemyslím, že by tam byl ode mne nějaký větší kontakt," komentoval nepříjemnou situaci po zápase Petrell, jenž obdržel pětiminutový trest. A není vyloučeno, že dostane ještě nějaký trest dodatečně od NHL.

Finský útočník Petrell mimochodem oblékal během výluky NHL v sezóně 2004/05 se Židlickým stejný dres. Byli spoluhráči ve finském klubu IFK Helsinky.

Reklama

Související témata: