Hlavní obsah

Kosticynovi stačily k prvnímu hattricku za Nashville tři střely

NASHVILLE

Jen tři střely na bránu stačily běloruskému útočníkovi Sergeji Kosticynovi k prvnímu hattricku za Nashville, když v jediném nedělním utkání NHL pomohl k vítězství Predátorů nad Calgary 5:3.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Predátoři se radují z branky do dítě Calgary. Druhý zleva Sergej Kosticyn.

Článek

Domácí trenér Barry Trotz po zápase uvedl, že čtyřiadvacetiletému Kosticynovi zdůrazňoval, aby více střílel. Sice počet jeho pokusů není nijak závratný, ale běloruský hráč nebyl v tomto ohledu v sezóně příliš aktivní. V předchozích 33 zápasech vyslal na gólmany jen 37 střel.

"A dnes měl tři střely. Někdy to vypadá, jakoby stejný počet zaznamenal za deset zápasů," prohlásil Trotz. "Musí více střílet. Mluvili jsme s ním o tom, aby to dělal a podporoval tím útok. Nemusí z toho být zrovna gól. Pokud bude častěji posílat puk na branku, vytvoří se tím i druhé šance na dorážky pro někoho dalšího," dodal kouč Nashvillu.

Hostující hráči se přitom ujali ve čtvrté minutě vedení, ale Nashville ještě v první třetině skóre dvěma zásahy otočil a v prostřední části náskok navýšil na 4:1. V poslední třetině Flames zápas zdramatizovali, ale Kosticyn střelou do prázdné branky pečetil domácí vítězství.

Sergej Kosticyn střílí jeden ze tří gólů. foto: ČTK/AP/Mark Humphrey

Oba trenéři byli překvapeni, kolik padlo branek. V předchozích třech vzájemných duelech totiž Calgary jednou vyhrálo 1:0 a další dva ztratilo po výsledcích 1:2 a 0:2. "Očekával jsem, že to skončí 2:2 a vítěze určí prodloužení nebo nájezdy. Proto jsme zdůrazňovali, abychom byli neustále koncentrováni na hru. A od poloviny první třetiny až do konce druhé jsme byli excelentní. K ničemu jsme je nepustili, sami jsme si naopak vytvořili hodně šancí. Tady jsme rozhodli," tvrdil Trotz.

I jeho protějšek Brent Sutter předpokládal, že nepadne tolik branek. Před utkáním by si myslel, že tři góly budou stačit k vítězství. "To znamená, že v obraně nehrajeme tak dobře, jak by bylo potřeba. Děláme stále hodně chyb, které nás nakonec stojí zápas."

V dresu hostujícího Calgary odehrál tisící utkání v NHL Olli Jokinen.

Statistika NHL:
Nashville - Calgary 5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
Branky: 16., 26. a 60. S. Kosticyn, 13. Klein, 23. Halischuk - 4. Iginla, 42. Bourque, 58. Morrison. Střely na branku: 27:20. Diváci: 17.113.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články