Hlavní obsah

Králové z Los Angeles vyhnali čtyřmi góly Vokouna z branky

LOS ANGELES

Brankář Capitals Tomáš Vokoun má smůlu. V pondělním utkání NHL byl zase vyhnán z ledu, už počtvrté v této sezóně. Tentokrát se o to postarali hokejisté Los Angeles Kings, kteří mu nastříleli čtyři góly během dvou třetin a v brance jej vystřídal krajan Michal Neuvirth. Washingtonu to ale stejně nepomohlo a prohrál 2:5.

Foto: Chris Carlson, ČTK/AP

Tomáš Vokoun se marně dívá po puku, který skončil za brankovou čarou.

Článek

Capitals přitom vstoupili do utkání dobře a už v druhé minutě vedli po gólu Marcuse Johanssona. O deset minut později však vyrovnal Kyle Clifford a 34 sekund před první sirénou dostal Kings do vedení Anže Kopitar. V druhé třetině pak domácí zúročili převahu dalšími dvěma góly.

Do třetí části poslal hostující trenér do branky Neuvirtha, který si tak zachytal poprvé od 26. prosince. Na obrat už se však Capitals nevzmohli a po předchozích čtyřech výhrách podruhé za sebou prohráli.

Los Angeles si naopak připsalo druhou výhru v řadě, ale teprve potřetí z posledních 22 zápasů vstřelilo během 60 minut více než dva góly. Po New York Islanders jsou druhým nejhůře střílejícím týmem v lize.

Florida vyhrála o prsa

Ve druhém pondělním zápase zářil gólman Scott Clemmensen, který 25 zákroky dovedl Floridu k výhře 2:1 nad Vancouverem. Rozhodující gól souboje nejlepšího týmu Jihovýchodní divize s lídrem Severozápadní divize vstřelil už v 31. minutě v přesilové hře Marcel Goc.

Ve třetí třetině Panteři těsný náskok hájili zuby nehty, Vancouver měl jasnou převahu a přestřílel domácí v poměru 14:2. Clemmensen ale odolal a zejména díky němu nakonec Florida jednobrankové vedení udržela až do konce.

"Nevím, co k tomu dodat. Scott zastavil úplně všechno. Byl pokaždé ve správný čas na správném místě. Víme, že se na něho můžeme spolehnout v každém utkání, ale dnes chytal opravdu fantasticky," pochválil spoluhráče autor vítězného gólu Goc.

Clemmensenův výkon dal na chvíli zapomenout na kritickou situaci mezi gólmany Floridy. Týmová jednička José Theodore laboruje se zraněným kolenem, stejně jako třetí gólman Jacob Marcström. Krýt záda tak musel Clemmensenovi Brian Foster, jenž byl v pondělí narychlo povolán z farmy v San Antoniu.

Statistika NHL:
Los Angeles - Washington 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)
Branky: 12. Clifford, 20. Kopitar, 24. Johnson, 37. Stoll, 52. Justin Williams - 2. a 54. Marcus Johansson (na druhou Hamrlík). Tomáš Vokoun odchytal za Washington 40 minut, z 27 střel inkasoval 4 góly a úspěšnost zásahů měl 85,2 procenta, Michal Neuvirth odchytal za Washington 20 minut, z 8 střel inkasoval 1 gól a úspěšnost zásahů měl 87,5 procenta. Střely na branku: 35:22. Diváci: 18.118.
Florida - Vancouver 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky: 26. Kulikov, 31. Goc - 4. Weise. Střely na branku: 22:26. Diváci: 16.712.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články