Hlavní obsah

VIDEO: Zápas si zakroužkoval, pak Halák odjel z Montrealu jako hrdina

Prohráli a tleskali soupeři. Přesně jednomu muži, který tu odchytal čtyři sezóny. Brankář Jaroslav Halák obléká nyní dres St. Louis, ještě předloni ale zářil v Montrealu. Domácí v úterý prohráli 0:3, přesto si slovenský gólman při odchodu do šatny vysloužil potlesk jedenadvaceti tisíc diváků. Největší hvězda zápasu zažila emotivní okamžik, který není často k vidění. Muž s maskou s číslem 41 na zádech se vrátil na led, kde zářil.

Foto: Paul Chiasson , ČTK/AP

Brankář Jaroslav Halák se loučí s fanoušky v Montrealu.

Článek

„Věděli jsme, že to je pro Jara velký večer. V kalendáři ho měl zakroužkovaný dlouho,“ prozradil spoluhráč a útočník Chris Stewart.

Rodák z Bratislavy ukázal několik povedených zákroků, vyzrál i na Tomáše Plekance, který na něj jel sám. Z devatenácti střel nepustil za záda jedinou. Po utkání byl z potlesku vestoje překvapen, až se musel vrátit a pokynout fanouškům, kteří mu vzdali hold.

„Je to stále skvělý pocit, když vidím, že mám v Montrealu pořád hodně fanoušků. Zažil jsem tu krásné časy, a to zejména v poslední sezóně, když jsem zde hrál play-off. Nikdy na tento moment nezapomenu, vždy to se mnou zůstane,“ svěřil se po utkání dojatý šestadvacetiletý gólman.

V bojích o Stanley Cup v roce 2010 byl hlavní postavou Canadiens. Přesto si v červnu balil a odešel St. Louis Blues. Opačným směrem šli útočníci Lars Eller a Ian Schultz.

Kontrakt za 15 miliónů dolarů

Muž, který získal v draftu v roce 2003 číslo 271, odešel v roce 2010 jako jednička. Díky tomu si připsal kontrakt na čtyři roky za patnáct miliónů dolarů. „Pro mě je důležité zůstat sám sebou,“ řekl tehdy Halák. „Jaroslav bude pro náš klub velkou posilou na cestě vzhůru. Má před sebou nejlepší roky v kariéře,“ uvedl generální manažer St. Louis Doug Armstrong.

V úterý si na Haláka fanoušci Montrealu vzpomněli, nezapomněli. „Nevíte, co fanoušci udělají, ale dostat takové ovace, to je opravdu zvláštní. Chtěl bych všem poděkovat za podporu.“

Reklama

Související témata: