Hlavní obsah

Florida získala z Dallasu českého útočníka Romana

SUNRISE

Český hokejový útočník Ondřej Roman patří v NHL nově Floridě, která jej získala z Dallasu výměnou za kanadského forvarda Angela Esposita. Dvaadvacetiletý Roman i stejně starý Esposito nastupují zatím na farmách a na premiéru v NHL stále čekají. Roman se tak přesune v nižší AHL z celku Texas Stars do San Antonia.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ondřej Roman (vpravo) ještě v dresu Vítkovic.

Článek

Romana draftoval Dallas v roce 2007 v pátém kole jako celkově 136. hráče v pořadí. Odchovanec Poruby a následně hráč Vítkovic působil v letech 2006 až 2009 v zámořské juniorské WHL v týmu Spokane Chiefs a v roce 2008 s ním získal Memorial Cup.

Mezitím se vrátil do Vítkovic, za které sehrál v české extralize celkem 53 zápasů a připsal si 12 bodů za čtyři branky a osm asistencí. Od sezóny 2010/11 zamířil opět za oceán a v 72 zápasech v základní části v dresu Texasu si připsal 22 bodů za osm tref a 14 přihrávek. Ve dvou duelech play off zaznamenal jednu asistenci.

V této sezóně si připsal Roman v 23 zápasech za Texas čtyři branky za gól a tři přihrávky. V šesti duelech oblékl i dres Idaho Steelheads v ECHL a na konto si připsal dva přesné zásahy a čtyři přihrávky.

Esposita, juniorského mistra světa z roku 2009 z Ottawy, si vybral v roce 2007 v prvním kole jako celkově 20. hráče Pittsburgh. Nyní patří v NHL už čtvrtému celku, aniž by si ve slavné soutěži připsal start. V únoru 2008 byl vyměněn spolu s Colbym Armstrongem, Erikem Christensenem a výběrem v prvním kole draftu do Atlanty za Mariána Hossu a Pascala Dupuise. Loni v červnu byl vytrejdován na Floridu za Kenndala McArdleho.

Reklama

Související témata: