Hlavní obsah

NY Rangers - Boston 2:3 PPBoston slaví v NHL další výhru, v akci bylo video. Zářil opět Pastrňák?

New York/Praha

Hokejisté Bostonu vyhráli v NHL nad NY Rangers 3:2 v prodloužení. Duel rozhodl hvězdný útočník Bruins Brad Marchand, když se ocitl sám před gólmanem a nezaváhal. Ve druhém duelu podlehl Montreal v kanadském derby Torontu 2:4.

Foto: Bruce Bennett, ČTK/AP

Český útočník David Pastrňák tentokrát za Boston v NHL nebodoval.

Článek
Fotogalerie

První letošní měření sil Jezdců z New Yorku s Bruins začali lépe domácí a Gauthier poslal Rangers do vedení. Ve druhé části však srovnal v oslabení Wagner.

Třetí dvacetiminutovka byla pořádně dramatická. Nejprve se u videa řešilo zakončení bostonského DeBruska, rozhodčí vše vyhodnotili tak, že touš nepřekročil brankovou čáru a skóre se neměnilo. Následně však po trefě Bjorka získali Bruins stejně náskok. Vyhráno však zatím neměli.

Foto: Bruce Bennett, Reuters

Hokejový útočník Bostonu Brad Marchand (63) střílí v prodloužení vítězný gól v utkání NHL proti Rangers.

O vedení totiž přišli po gólu Rooneyho. I tady se sporný moment posuzoval u videa, zkoumalo se, zda jeden z útočících hokejistů nezahrál při gólové akci vysokou holí. V tomto případě však sudí porušení pravidel neviděl a bylo to 2:2.

Pár sekund před vypršením šedesáté minuty ještě pobavil fanoušky gólman Bostonu Tuukka Rask, když se za nerozhodného stavu nečekaně vydal na střídačku. Rangers ale tento přehmat nepotrestali a Rask se všemu mohl nakonec jen smát.

Duel dospěl do prodloužení, které rozhodl Marchand. Ten se ocitl sám před brankářem Rangers a skóroval. Na straně domácích se neprosadil Libor Hájek, u hostů pak nebodovalo trio David Pastrňák, David Krejčí, Jakub Zbořil.

Kanadské derby mezi Montrealem a Torontem lépe zahájili hráči Canadiens, když vedli 1:0, jenže hosté skóre otočili na 1:3. V čase 56:30 dal domácím naději zásahem na 2:3 Slovák Tatar, ale při následné hře bez brankáře Toronto pečetilo vítězství.

Výsledky zápasů NHL:
New York Rangers - Boston 2:3 v prodloužení (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Branky: 14. J. Gauthier, 52. Rooney - 30. Wagner, 49. Bjork, 61. Marchand. Střely na branku: 35:32. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Marchand, 2. T. Rask (oba Boston), 3. Lemieux (NY Rangers).
Montreal - Toronto 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)
Branky: 2. J. Anderson, 57. Tatar - 36. Dermott, 42. Holl, 43. I. Michejev, 59. Hyman. Střely na branku: 35:24. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Hyman, 2. Tavares (oba Toronto), 3. J. Anderson (Montreal).

Reklama

Související témata: