Hlavní obsah

Krádež! Skokan Rittich obral Draisaitla. Na první výhru v sezoně ale pořád čeká

Edmonton/Praha

Začátek třetí třetiny, stav 2:1 pro Edmonton a před Leonem Draisaitlem odkrytá branka Calgary. Takové příležitosti si německá superstar NHL obvykle vychutná, ale tentokrát bylo všechno jinak. Jasnému gólu zabránil jedinečný zákrok Davida Ritticha.

Foto: Todd Korol, ČTK/AP

David Rittich předvedl spolehlivý výkon, ale prohře Calgary nezabránil.

Článek

"Přihrávku jsem moc neviděl, až soupeře s pukem, který má před sebou prázdnou branku. Tak jsem skočil," popisoval Rittich.

Jistě, měl kupu štěstí, že Draisaitl trefil zrovna místo, kam český gólman bleskově přemístil vyrážečku s hokejkou a puk přesměroval nad horní tyčku. Německý útočník Oilers zaúpěl a jeho spoluhráč Alex Chiasson se jen nevěřícně usmíval. I držitel Hart Trophy se občas utne.

"Jsem fanoušek Edmontonu, ale tohle byl zákrok sezony," říká jedna z nadšených reakcí na sociálních sítích.

"David chytal skvěle, vytáhl moc důležité zákroky," chválil gólmana i kouč Flames Geoff Ward.

"Myslel jsem, že to právě díky ´Ritterovi´ zlomíme," věřil kapitán Calgary Mark Giordano. Ale nestalo se. Třiadvacet Rittichových úspěšných zákroků přišlo vniveč. A v kolonce výher má český brankář po třech startech sezony stále nulu.

Větší šanci dostává Jacob Markström, kterého Flames před sezonou ulovili na volném trhu a pojistili si jeho služby šestiletou smlouvou na 36 milionů dolarů. Český brankář byl před nástupem do služby srozuměný s tím, že víc startů bude dostávat posila. Po pěti týdnech sezony hovoří pro švédského dlouhána i nejsledovanější statistiky:

Markström - 14 zápasů, průměr gólů 2,61, úspěšnost 91,8 procenta.

Rittich - 3 zápasy, průměr gólů 2,86, úspěšnost 88,5 procenta.

"Svůj výkon vidím dobře. Jen to nedopadlo, jak jsem chtěl," litoval 28letý Rittich, kterému nakonec skokanský kousek proti Draisaitlovi nepomohl.

V odvetě proti Oilers v noci na neděli půjde do branky Calgary podle všeho zase Markström.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články