Hlavní obsah

Přestup po dlouhých deseti letech? Hvězdnému českému útočníkovi hrozí v NHL stěhování

NHL se připravuje na divoké léto, během něhož jistě nebude nouze o zajímavé přestupy, které se patrně nevyhnou ani některým hvězdám. Uznávaný novinář Frank Seravalli zveřejnil seznam dvaceti hokejistů, kteří by v nejbližších měsících mohli změnit adresu. A na listině, jíž vévodí kapitán Buffala Jack Eichel, se nachází i jeden z nejlepších českých hokejistů současnosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček z Philadelphie. Bude toto spojení platit i na podzim?

Článek

Eichel, Kuzněcov, Johnny Gaudreau, Ekman-Larsson. To je jen pětina z dvaceti jmen, které se podle zámořského odborníka Seravalliho může týkat letní stěhování. Stejně tomu může být v případě hvězdného forvarda Philadelphie Jakuba Voráčka, jehož novinář zmiňuje na osmnáctém místě.

Seravalli tvrdí, že Philadelphia je připravená přistoupit k velkým změnám v kádru, přičemž by mohla zvážit i výměnu českého útočníka Jakuba Voráčka, jejíž dres obléká po přesunu z Columbusu už dlouhých deset sezon.

„Tohle bude ohromné (důležité) léto pro generálního manažera Chucka Fletchera a Flyers, kteří se touží zlepšit. Voráček je po dekádu velkou součástí Philly, ale zbavení se jeho kontraktu by mohlo být nejsnazší cestou k získání flexibility v platovém stropě," napsal Seravalli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jakub Voráček v dresu Flyers.

Voráček má před sebou ještě tři roky z osmiletého kontraktu, který podepsal v létě 2015. V každém z následujících tří ročníků zatíží tzv. cap-hit; tedy sumu, kterou ukrajuje z platového stropu týmu, 8,25 milionu amerických dolarů.

V poslední sezoně zkrácené koronavirem posbíral kladenský odchovanec solidních 43 bodů v 53 zápasech a Seravalli soudí, že by pro nikoho nebylo překvapením, kdyby Voráček v nadcházejícím ročníku překonal hranici 60 bodů.

Otázkou bude, jestli k tomu dostane šanci v týmu Flyers. Nebo se dočká jubilejního tisícího zápasu v NHL (chybí mu odehrát 32 duelů) v jiném klubu? Třeba u nováčka ze Seattlu, o němž Seravalli spekuluje, jestli by o ryšavého forvarda nejevil zájem.

Reklama

Související témata: