Hlavní obsah

Neskutečné! Hokejista odehrál semifinále NHL se zlomenou nohou

Las Vegas/Praha

V play off často hrají hokejisté s vypětím všech sil i přes drobná zranění. Adrenalin tam je tak velký, že bolest už ani necítí. Obránce Vegas Alec Martinez je však kapitola sama o sobě. Ten totiž odehrál celé semifinále proti Montrealu se zlomenou nohou.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Alec Martinez odehrál semifinále proti Montrealu se zlomenou nohou

Článek

Odehrál průměrně 22 minut za zápas, nasbíral šest bodů a zblokoval 72 střel. Slušný výkon na zdravého hráče, ale neskutečný na borce, který odehrál celé play off se zlomeným chodidlem. Martinez riskoval mnohem horší zranění, ale chuť hrát a pomoci týmu do finále byla silnější.

Zkušený 33letý veterán se se zraněním svěřil po vypadnutí Vegas s Montrealem v semifinále NHL, které Rytíři prohráli 2:4 na zápasy. V šestém zápase Martinez dokonce svým gólem ve třetí třetině vynutil prodloužení, které však rozhodl ve prospěch Montrealu útočník Lehkonen.

„Bez zdravotnického personálu bych to nezvládl. Odvedli neuvěřitelnou práci a jsem jim vděčný, že mě vždy dokázali připravit tak, abych se mohl vyrovnat klukům, kteří hráli ve své nejlepší formě," vyšvihl Martinez poklonu lékařům.

Obránce teď při rehabilitacích bude čekat na nové angažmá. Brzy mu totiž končí stávající smlouva a stane se volným hráčem.

Reklama

Související témata: