Hlavní obsah

Útočník Ladd se v NHL stěhuje z New Yorku Islanders do Arizony. Ellis jde do Philadelphie

New York
Aktualizováno

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru útočník Andrew Ladd se v NHL přesunul do Arizony. Coyotes pětatřicetiletého hokejistu získali z New Yorku Islanders spolu s volbami v následujících třech draftech. Bek Ryan Ellis se pro změnu stal v NHL posilou Philadelphie, která jej získala z Nashvillu. Opačným směrem putoval bek Philippe Myers a Nolan Patrick, který ale za Predators hrát nebude, protože byl okamžitě poslán do Vegas za jiného útočníka Codyho Glasse. Vedle Patricka získali Golden Knights do ofenzivy také Bretta Howdena z New York Rangers za obránce Nicka DeSimoneho a výběr ve čtvrtém kole draftu v příštím roce.

Foto: twitter:@eyesonislesFS, Twitter

Hokejista Andrew Ladd přestupuje z NY Islanders do celku Arizony.

Článek

Ladd za poslední tři roky odehrál pouze 30 zápasů, v uplynulém ročníku zámořské soutěže nenastoupil ani jednou. Naposledy do hry zasáhl v sezoně 2019/2020, kdy si ve čtyřech zápasech připsal jeden gól.

Celkem má vítěz Stanleyova poháru s Carolinou (2006) a s Chicagem (2010) v NHL na kontě 950 zápasů s bilancí 249 gólů a 289 asistencí.

V play off přidal 65 utkání (9 gólů, 9 asistencí). Z původně sedmileté smlouvy s příjmem 38,5 milionu dolarů mu zbývají dva roky, s platem 5,5 milionu dolarů za sezonu.

Ellis jde do Pensylvánie

řicetiletý Ellis, jehož si Nashville vybral v roce 2009 v 1. kole draftu na 11. pozici, mění dres v NHL poprvé. Má ještě na dalších šest sezon platný osmiletý kontrakt na 50 milionů dolarů. V NHL sehrál 562 utkání a nasbíral 270 bodů za 75 branek a 195 asistencí. V 74 duelech play off si připsal 38 bodů za sedm tref a 31 přihrávek.

Predators se Ellis zřejmě nevešel mezi hráče, které by ochránili před středečním rozšiřovacím draftem pro nováčka Seattle. Kraken si budou vybírat ze 30 z 31 týmů po jednom hráči. Výjimkou je Vegas, které vstoupilo do NHL v roce 2017.

"Je to docela šok, ale výměny se dějí. Nevím, co říci, dozvěděl jsem se to teprve před hodinou. Nejdůležitější je vyhrávat, to je byznys, jehož jsme součástí. Jsem překvapený, ale zároveň se těším na novou výzvu a novou kapitolu kariéry," prohlásil Ellis.

O šest let mladší Myers má ještě na další dvě sezony tříletý kontrakt na 7,65 milionu dolarů. V NHL hrál dosud jen za Flyers a ve 125 duelech zaznamenal 29 bodů za šest gólů a 23 asistencí. V 16 utkáních play off vstřelil tři branky a na jednu přihrál.

Kariéru dvaadvacetiletého Patricka, dvojky draftu z roku 2017, poznamenaly potíže s migrénami, kvůli kterým vynechal celou sezonu 2019/20. V NHL má ze 197 utkání 70 bodů za 30 gólů a 40 asistencí. V šesti duelech play off dal jeden gól a na jeden přihrál. Po skončení ročního kontraktu na 874 tisíc dolarů se může 28. července stát chráněným volným hráčem.

Dvaadvacetiletého Glasse si Vegas vybralo v roce 2017 na šesté pozici draftu. V NHL dostal příležitost zatím jen v 66 duelech a nasbíral 22 bodů za devět gólů a 13 asistencí. V play off nastoupil jednou a vstřelil jednu branku. Po nadcházející sezoně mu skončí tříletý nováčkovský kontrakt.

Třiadvacetiletý Howden podepsal s Rangers 9. července novu roční smlouvu na 885 tisíc dolarů. Ve 178 duelech v NHL si připsal 49 bodů (16+33) a ve třech utkáních play off vyšel naprázdno. O tři roky starší DeSimone na premiéru v NHL čeká.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články