Hlavní obsah

Kubo, vyměnili tě! Jak se rybář Voráček od maminky dozvěděl o návratu do Columbusu

Columbus/Praha

Pochopitelně věděl, že se něco chystá. Ve volném čase si rád pročítá sociální sítě, takže samozřejmě tušil, že jeho dny ve Philadelphii jsou po deseti letech takřka jistě sečteny a Flyers ho nejspíš vymění jinam. O víkendu se tak skutečně stalo. Hokejový útočník Jakub Voráček se vrací do Columbusu, který si jej v roce 2007 vybral jako sedmičku draftu a odehrál za něj následující tři sezony NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spojení Jakuba Voráčka s Philadelphií po deseti letech skončilo.

Článek

„Je to byznys, takže jsem věděl, že pokud Philadelphie dostane dobrou nabídku, vymění mě. Jen jsem si nebyl jistý, kam a kdy," prohlásil v rozhovoru se zámořskými novináři jednatřicetiletý křídelník, za kterého Fleyrs získali z Columbusu o rok staršího útočníka Cama Atkinsona.

O svém trejdu se dozvěděl celkem kuriózně. „Přítelkyně mi říkala, ať odložím mobil, že to stejně přijde ve chvíli, kdy to budu nejméně čekat. A měla pravdu," usmíval se kladenský odchovanec, jenž se v uplynulé sezoně s 53 body dělil o pozici nejproduktivnějšího hráče Philadelphie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček v dresu Flyers.

„Zrovna jsem byl s rodinou na rybách a poprvé za poslední dva týdny neměl u sebe asi na deset patnáct minut mobil. A máma mi řekla, že mě právě vyměnili do Columbusu. Kouknu na telefon, který nestíhal, a bylo na něm asi deset zmeškaných hovorů od Chucka Fletchera (GM Flyers) a pak i zpráva od něj," popisuje Voráček.

Po deseti letech se tak vrací k Modrokabátníkům. „To je na tom nejvíc vzrušující. V organizaci i ve městě jako takovém je pořád spousta lidí, se kterými udržuju kontakt. Sice jsem tam strávil jen tři roky, ale právě tady jsem začal svou (zámořskou) kariéru. Jsem nadšený, že jsem zpátky, zajdeme na večeři, dáme pivo a všechno probereme. S lidmi v organizaci jsme při mém odchodu měli skvělý vztah, a tak je tomu doteď," hlásí ryšavý forvard a ujišťuje, že s Philadelphií se nerozešel ve zlém.

„Každopádně se těším, že v Columbusu dostanu pozici, ve které můžu být úspěšnější než ve Philadelphii," věří Voráček, jenž má ještě na další tři sezony platný osmiletý kontrakt na celkem 66 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Voráček na deset let starém snímku v dresu Columbusu.

Z angažování nové akvizice má obrovskou radost i generální manažer Blue Jackets Fin Jarmo Kekäläinen. O Voráčka měl eminentní zájem už v roce 2007, kdy působil jako asistent GM v St. Louis. Jenže Bluesmani si tehdy na draftu vybírali až jako devátí v pořadí a po Voráčkovi sáhl o dvě pozice dříve Columbus.

„Taky že jsem mu teď hned po výměně říkal, že jsem ho chtěl získat už v roce 2007. Nyní, po čtrnácti letech, ho konečně mám. Je výborný hráč, má skvělou kariéru se spoustou bodů v NHL a je hladový po tom, aby hrál ještě mnoho dalších let," prohlásil Kekäläinen.

„Jsem úplně jiný hráč, než když jsem tehdy z Columbusu odcházel. Řekl bych, že jsem i jiný člověk, vždyť teď jsem tátou. Za posledních deset let se toho; zvlášť v hokeji; hodně změnilo," uzavřel Voráček.

Reklama

Související témata: