Hlavní obsah

Obránce Werenski se upsal Columbusu až do roku 2028

Columbus

Americký hokejový obránce Zach Werenski prodloužil v NHL o šest let kontrakt s Columbusem, který si pojistil jeho služby až do konce sezony 2027/28. Smlouva mu zaručuje 57,5 milionu dolarů, což je v průměru 9,58 milionu na sezonu. V nadcházejícím ročníku bude mít ještě podle dosavadní tříleté smlouvy roční plat pět milionů dolarů.

Foto: @BlueJacketsNHL, Twitter

Americký hokejový obránce Zach Werenski

Článek

Čtyřiadvacetiletý Werenski, jehož si vybrali Blue Jackets v roce 2015 jako osmičku draftu, měl na kontě v uplynulé sezoně v 35 zápasech 20 bodů za sedm branek a 13 asistencí. Od 8. dubna byl mimo hru pro operaci tříselné kýly.

Celkem má na kontě v NHL z 335 utkání 189 bodů za 65 gólů a 124 přihrávek. Ve 29 duelech play off skóroval čtyřikrát a přidal devět asistencí.

Werenski by mohl být od sezony 2022/23 nejlépe placeným hráčem Columbusu. Pro nadcházející ročník je jsou jimi s platem 7,5 milionu dolarů český útočník Jakub Voráček a finský kanonýr Patrick Laine.

Voráčka získali Blue Jackets před týdnem z Philadelphie výměnou za útočníka Cama Atkinsona. Jednatřicetiletý kladenský odchovanec se po deseti letech vrací do klubu, který si jej v roce 2007 vybral jako sedmičku draftu. Dvojka z roku 2016 Laine, jehož Columbus získal v lednu z Winnipegu, ve středu akceptoval kvalifikační nabídku na nový roční kontrakt.

Columbus také ve čtvrtek uzavřel nový tříletý kontrakt na sedm milionů dolarů s obráncem Jakem Beanem, jehož získal před týdnem z Chicaga výměnou za beka Setha Jonese.

Smlouvy s Blue Jackets prodloužili útočníci Boone Jenner, Eric Robinson a Alexandre Texier. Jenner se upsal na čtyři roky (15 milionů dolarů) a na dva roky se dohodli Robinson (3,2 milionu) i Texier (3,05 milionu). Jako volný hráč uzavřel s Columbusem smlouvu na čtyři roky (10 milionů) forvard Sean Kuraly, dosavadní hráč Bostonu.

Reklama