Hlavní obsah

Brankář Hart podepsal v NHL novou tříletou smlouvu s Philadelphií

Philadelphia

Brankář Carter Hart se v NHL dohodl na nové tříleté smlouvě s Philadelphií. Hokejista, který byl v pozici chráněného volného hráče, tak dostal předčasný dárek k pátečním třiadvacetinám. Díky dohodě si za dané období vydělá celkem 11,9 milionu dolarů, zatímco v posledním roce předchozího nováčkovského kontraktu měl plat 750 tisíc dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Carter Hart se v NHL dohodl na nové tříleté smlouvě s Philadelphií.

Článek

Hart prožil dosud v NHL dvě výborné sezony, v té poslední, která byla ještě výrazně ovlivněna pandemií koronaviru, už se mu ale zdaleka tolik nedařilo.

V průměru inkasoval 3,67 gólu na zápas, měl úspěšnost zákroků 87,7 procenta a jednou uhájil čisté konto. Pro Flyers skončil ročník už po základní části.

Brankář Nilsson skončil s hokejem

Rok a osm měsíců po otřesu mozku při zápase NHL ukončil švédský brankář Anders Nilsson kariéru. Mistr světa z Dánska z roku 2018, kde patřil k hrdinům úspěšných obhájců titulu, naposledy chytal za Ottawu 16. prosince 2019. Nyní oficiálně oznámil, že kvůli zdravotním problémům se už na led nevrátí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anders Nilsson (@andersnilsson31)

"Následky otřesu mozku a také potíže s krkem mi neumožňují pokračovat v kariéře. Takhle jsem se rozhodně s hokejem loučit nechtěl, ale jsem rád, že jsem si splnil dětské sny: hrát NHL a reprezentovat Švédsko," napsal Nilsson na Instagramu.

Rodák z města Lulea strávil v NHL sedm sezon, odchytal 161 zápasů. Draftovali ho v roce 2009 ve třetím kole New York Islanders, elitní zámořskou ligu si zahrál poprvé o dva roky později. Působil také v Edmontonu, St. Louis, Buffalu, Vancouveru a Ottawě, dařilo se mu i v Kontinentální hokejové lize v dresu Kazaně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články