Hlavní obsah

Útočník Fiala se dohodl s Minnesotou na roční smlouvě a nepůjde k arbitráži

New York

Hokejový útočník Kevin Fiala se den před plánovanou arbitráží domluvil na roční smlouvě s Minnesotou. Pětadvacetiletý Švýcar s českými kořeny díky kontraktu vydělá pět milionů dolarů. Dosud si přišel na tři miliony dolarů za sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Švýcarský útočník Kevin Fiala na archivním snímku

Článek

Vicemistr světa z roku 2018 v uplynulé sezoně zaznamenal 20 gólů a 20 asistencí v 50 zápasech. Produktivnější v týmu Minnesoty byl jen Kirill Kaprizov, vyhlášený nejlepším nováčkem sezony NHL. Hranici 20 branek pokořil Fiala potřetí v kariéře.

Někdejší hráč Nashvillu, který ho draftoval v roce 2014 jako jedenáctého v pořadí, dosud v zámořské lize nasbíral v 337 utkáních 91 gólů a 107 asistencí.

Saros se upsal na další čtyři roky Nashvillu, o místo bude bojovat s Rittichem

Finský hokejový brankář Juuse Saros podepsal v NHL novou čtyřletou smlouvu s Nashvillem, kde bude jeho novým konkurentem český gólman David Rittich. Kontrakt zaručuje Sarosovi 20 milionů dolarů. Šestadvacetiletý vicemistr světa z let 2014 a 2016 nemusí k arbitráži, která by ho jinak čekala ve středu.

V Nashvillu po minulé sezoně skončil Pekka Rinne, který se rozloučil s aktivní kariérou, jeho krajan bude v týmu pokračovat. V uplynulém ročníku Saros odchytal 36 zápasů v základní části a udržel třikrát čisté konto. V play off byl jedničkou ve všech šesti utkáních prvního kola proti Carolině.

Saros hájí barvy Nashvillu celou dosavadní kariéru v NHL. Nyní bude bojovat o místo v sestavě s Rittichem, který v červenci podepsal s Predators roční smlouvu na 1,25 milionu dolarů.

Reklama

Související témata: